Κρασί για τις Μακαρούνες με τομάτα και απάκι

Το κόκκινο κρασί Kleoni της οινοποιίας Λαυκιώτη.
Το κόκκινο κρασί Kleoni της οινοποιίας Λαυκιώτη.

Από την μακαρονάδα << της στιγμής>> στο σπίτι, ως τις γευστικές δημιουργίες των σεφ, η καρδιά και ο ουρανίσκος των Ελλήνων συγκινείται πάντοτε στη θέα, την οσμή και στην ιδέα των ζυμαρικών. Και τι καλύτερο για τους σιελογόνους αδένες μας, από μια μακαρονάδα και ένα μπουκάλι καλό κρασί; Είναι γενικά αποδεκτό πως μεγάλο ρόλο, στον συνδυασμό του κρασιού με τα ζυμαρικά, παίζει η σάλτσα. Έχουμε λοιπόν και λέμε: ζυμαρικά με λευκές σάλτσες πάνε με λευκά κρασιά και ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες ταιριάζουν με κόκκινα η και με ροζέ κρασιά. Έτσι ακολουθώντας τον κανόνα, επιλέγουμε ένα κόκκινο της οινοποιίας Λαυκιώτη, από την ποικιλία Αγιωργήτικο. Φιλικό, μαλακό και ευχάριστο, πίνεται άνετα, είτε μόνο του είτε με ελαφριά κοκκινιστά πιάτα όπως το σημερινό.

Μπορείτε να γευτείτε και να δοκιμάσετε το κρασί από το κελάρι του wine bar στο Kivo Art & Gourmet Hotel αλλά και των εστιατορίων Kivo Creative Greek Cuisineκαι Kivo Modern Asian Dining στην Σκιάθο!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.