Κρασί για τις σαρδέλες με αμπελόφυλλα

Με αρχαιοελληνικά στοιχεία το σημερινό πιάτο που αποτελεί έναν εύκολο και καθημερινό μεζέ για το οικογενειακό τραπέζι. Θέλει όμως και την παρέα του για να το απολαύσουμε ολοκληρωμένα γι’αυτό Βιδιανό-Αλεξάκηκαι μείς προτείνουμε να λευκό κρασί προερχόμενο από την Κρήτη. Πρόκειται για το Βιδιανό Αλεξάκη. Το Βιδιανό αποτελεί γηγενή κρητική ποικιλία και στο συγκεκριμένο κρασί θα συναντήσουμε πλούσια αρώματα εσπεριδοειδών όπως μοσχολέμονου, κίτρου, βερίκοκου, αχλάδι με ελαφριές νότες νυχτολούλουδου και αγιοκλήματος. Στο στόμα πλούσιο, με βελούδινη και λιπαρή αίσθηση. Η τονισμένη οξύτητά του χαρίζει ζωηράδα και ένταση ενώ από τα αρώματα στόματος ξεχωρίζει το ροδάκινο και το νυχτολούλουδο. Η μακριά επίγευση αφήνει λιπαρή και φρουτένια αίσθηση στο στόμα. Το περιτριγυρίζει η φήμη του καλύτερου ελληνικού Βιδιανού με αρκετά μεγάλα βραβεία στο ενεργητικό του.

Μπορείτε να γευτείτε και να δοκιμάσετε το κρασί από το κελάρι του wine bar στο Kivo Art & Gourmet Hotel αλλά και των εστιατορίων Kivo Creative Greek Cuisine και Kivo Modern Asian Dining στην Σκιάθο!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.