Περί ορέξεως Κολοκυθόσουπα

Το Samos Nectar 2004
Το Samos Nectar 2004

Η αλήθεια είναι πως ο συνδυασμός μιας σούπας με κρασί είναι συνήθως δύσκολος, κι αυτό οφείλεται, κυρίως , στην υδαρή υφή της σούπας. Οι Έλληνες, συνήθως, δεν συνδυάζουμε ποτέ την σούπα μας με κάποιο κρασί, ακολουθώντας ίσως τον κανόνα που λέει, πως οι σούπες δεν ταιριάζουν με κρασί. Αντιθέτως οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, συνοδεύουν τις σούπες τους με κάποιο ενδυναμωμένο υψηλόβαθμο κρασί. Έχουμε λοιπόν μια σούπα, δεμένη, βελουτέ, πληθωρική με γλυκό και γεμάτο στόμα. Τι αναζητούμε? Ένα κρασί να την συνοδεύσει κατάλληλα, χωρίς να παραλλάσει την σύσταση του πιάτου μας, προσφέροντας μας γευστική αρμονία στον ουρανίσκο μας.
Η επιλογή μας. Το Samos Nectar 2004, του οινοποιητικού συνεταιρισμού Σάμου ,με αρώματα υπερώριμου καρυδιού, φλούδας εσπεριδοειδών, μέλι ,κανέλλα. Στόμα παχύ, πλούσιο, με γλυκύτητα, αλλά και πολύ καλή οξύτητα, με την αλκοόλη να δημιουργεί μιας άκρως ενδιαφέρουσα κόντρα υφής με την παχύρευστη υφή.
Μπορείτε να γευτείτε και να δοκιμάσετε το κρασί από το κελάρι του wine bar στο ξενοδοχείου Kivo Art & Gourmet Hotel αλλά και των εστιατορίων Kivo Creative Greek Cuisine, Kivo Modern Asian Dining στη Σκιάθο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.