Η προσπάθεια έγινε, στο αποτέλεσμα απέτυχαν

Η πόλη δεν έγινε λαμπίκο κ. Μπέο

Για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από τον δήμο Βόλου και την αναγνωρίζουμε, όμως δεν είχε αποτέλεσμα. Για την προσπάθεια της, η δημοτική αρχή λαμβάνει 8 βαθμούς. Για την αποτελεσματικότητα 2 βαθμούς, με επιείκεια.
Αν έλειπαν τα λόγια του…εθελοντή, Αχιλλέα Μπέου, του περιφερόμενου στα κανάλια και στους κεντρικούς δρόμους, ασφαλώς και θα παραβλέπαμε το αποτέλεσμα και θα μέναμε μόνο στην προσπάθεια. Από την στιγμή όμως που ο κ. Μπέος έβγαινε στα κανάλια, και σύμφωνα με την επικοινωνιακή τακτική του έβλεπε εχθρούς γύρω του και κοκορεύονταν για το έργο του, θα πρέπει τώρα να δεχθεί και την κριτική μας.
Ακούσαμε να λέει με στόμφο ότι μετά τις 11-12 το βράδυ, που θα σταματούσε το χιόνι, έχει έτοιμο σχέδιο και θα βγάλει όλο το προσωπικό, με κάθε μηχανοκίνητο μέσο και ως το πρωί η πόλη θα είναι λαμπίκος, αυτή τη λέξη χρησιμοποίησε.
Το σχέδιο του απέτυχε όμως. Η πόλη το πρωί δεν ήταν λαμπίκος. Ως τις 8 το πρωί δεν υπήρχε συγκοινωνία και 10 ταξί προσπαθούσαν, με αλυσίδες στα αυτοκίνητα τους, να εξυπηρετήσουν μια ολόκλειστη πόλη. Οι κεντρικοί δρόμοι παγωμένοι και φαίνονταν ότι δεν είχαν περάσει γκρέιντερ το βράδυ, αλλά ούτε είχαν ρίξει αλάτι ή θαλασσινό νερό και προφανώς η εικόνα που είδαν όσοι βγήκαν στην πόλη για την εργασία τους δεν ήταν αυτή που εκστασιάζονταν ότι θα παρουσιάσει ως…λαμπίκο. Για τις συνοικίες, τις γειτονιές, τις δημοτικές ενότητες, τα χωριά δεν μιλάμε, ήταν στην τύχη του χιονιά, την στιγμή που από βραδύς έπεφτε μόνο χιονόνερο. Ακόμη και η κεντρική αγορά, η Ερμού και κάθετοι δρόμοι, παρουσίαζαν μια άθλια κατάσταση που σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε…λαμπίκο, όπως υποσχέθηκε ο κ. Μπέος.
Για το θέμα του νερού, τι να πούμε. Χιλιάδες Βολιώτες, για τέσσερις ημέρες, έμειναν χωρίς αυτό το βασικό αγαθό και περίμεναν τον ήλιο για να τους σώσει.
Την επόμενη φορά λοιπόν ο κ. Μπέος ας επιλέξει να πει λιγότερα και ας κάνει περισσότερα. Άλλωστε, οι Βολιώτες έχουν χορτάσει από λόγια και αυτός γνωρίζει πολύ γιατί, χρησιμοποιεί απείρως τις συγκεκριμένες λέξεις. Πως τους λένε αυτούς που δεν κάνουν πράξεις τις υποσχέσεις τους; Διαλέξτε επίθετο και αυτός είναι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.