Προβλήματα υπήρξαν, αλλά ας αναγνωρίσουμε την προσπάθεια

Δεκαετίες τώρα, όταν έχουμε κακοκαιρία με έντονα φαινόμενα βροχής, χιονιού και θερμοκρασιών κάτω του μηδενός, θυμόμαστε ότι έχουμε προβλήματα. Τα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, μπορεί στη Μαγνησία να ήταν αλλού ήπια και αλλού έντονα, εκείνο όμως που από την πλευρά μας πρέπει να τονίσουμε είναι ότι οι μηχανισμοί της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των δήμων δούλεψαν με αυταπάρνηση και με τα μηχανήματα που είχαν στην διάθεση τους ανταποκρίθηκαν, κατά μεγάλο μέρος. Καταρχήν το κεντρικό δίκτυο του δρόμου κρατήθηκε ανοιχτό. Κανένα χωριό δεν αποκλείστηκαν και όλοι είχαν πρόσβαση στο οδικό δίκτυο.

Στην πόλη του Βόλου, δημιουργήθηκαν αρκετά προβλήματα, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να πούμε ότι στις κεντρικές αρτηρίες δόθηκε μεγάλη μάχη για να κρατηθούν ανοιχτές. Πολλοί από εμάς ίσως να περιμέναμε να ανοίξει και ο δικός μας δρόμος και το δικό μας πεζοδρόμιο, αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό, ιδίως σε απομακρυσμένους οικισμούς και συνοικίες. Το χιόνι θέλει υπομονή για να φύγει από το έδαφος. Εκεί που η υπομονή χάνεται είναι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το νερό στο πολεοδομικό συγκρότημα και το ηλεκτρικό ρεύμα που έλειψε σε Σκόπελο και Αλόννησο.

Η έλλειψη του νερού, από χιλιάδες νοικοκυριά, που δημιούργησαν πρόβλημα οι χαμηλές θερμοκρασίες σε σωλήνες, υδρομετρητές και ηλιακούς θερμοσίφωνες, ασφαλώς και δημιούργησαν εντάσεις και έντονη κριτική, αλλά διερωτώμαι πως μπορούσαν να αποφευχθούν. Οι χαμηλές θερμοκρασίας -5 και όχι -10 που ακούσαμε να λέει ο κ. Μπέος, σε αθηναϊκά και τοπικά κανάλια, ήταν πρωτόγνωρες για την τελευταία δεκαπενταετία, αλλά παρόμοια δοκιμασία οι παλαιότεροι Βολιώτες έχουν να θυμούνται και ήταν απόλυτα φυσική κατάληξη. Η αντιμετώπιση του προβλήματα του παγώματος των σωλήνων όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να αφήνουμε ελάχιστα να τρέχουν οι βρύσες μας, αλλά εμείς ξεπεράσαμε τα όρια, με αποτέλεσμα, όπως είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ κ. Γαλάτης, η κατανάλωση του νερού να φθάσει στα μεγέθη του Αυγούστου. Το ίδιο επεσήμανε στο Ράδιο Ένα 102,5 και ο δήμαρχος Ζαγοράς- Μουρεσίου κ. Κουτσάφτης, ζητώντας από τους κατοίκους της περιοχής με το άφθονο νερό να αφήσουν τις βρύσες τους ελάχιστα να τρέχουν ,διότι η κατανάλωση έφθασε στα όρια του Αυγούστου.

Οι κάτοικοι που δίκαια διαμαρτύρονται είναι οι Σκοπελίτες και οι Αλοννησιώτες. Οι βλάβες που υπέστη το ηλεκτρικό δίκτυο, έφερε προβλήματα και στο νερό. Η κακοκαιρία ήταν όντως μεγάλη, το χιόνι πολύ, η Περιφέρεια και οι δημοτικές αρχές έκαναν μεγάλες προσπάθειες, αλλά οι μεγάλες αποστάσεις από την στεριά των δυο νησιών, στάθηκαν εμπόδιο έτσι ώστε να λυθούν άμεσα τα προβλήματα. Ένα σίγουρα μπορούμε να πούμε. Όλοι οι υπεύθυνοι δούλεψαν με την συνείδηση τους για το καλύτερο αποτέλεσμα και θα ήμασταν άδικοι απέναντι τους αν δεν αναγνωρίζαμε την προσπάθεια τους. Η κριτική είναι εύκολη να γίνει σε δύσκολες στιγμές, αλλά τουλάχιστον πρέπει να αναγνωρίζουμε την προσπάθεια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.