Το Πανεπιστήμιο είναι η πόλη και πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες

Στις εποχές της κρίσης, οι αξίες είναι μέγα ζητούμενο για την κοινωνία και αυτές αν δεν περνούν πρώτιστα μέσα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, από πού αλλού θα τις περιμένουμε για την γαλούχηση των νέων ανθρώπων;

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δεν είναι μόνο σχολείο γνώσης, αλλά πρέπει να είναι ανοιχτό παράθυρο για την πόλη, στον πολιτισμό, στον εθελοντισμό, στις νέες ιδέες. Σίγουρα δεν μπορούμε να μηδενίσουμε το κάθε τι που γίνεται και είναι όντως πολλά, αλλά σε σημαντικούς τομείς αισθανόμαστε ότι είναι απών. Το Πανεπιστήμιο έχει χιλιάδες φοιτητές. Τι έχουν πράξει ο Πρύτανης και οι καθηγητές για να εμφυσήσουν αξίες, αλληλεγγύης και εθελοντισμού σ’ όσους διδάσκονται την δική τους επιστήμη. Άποψη μας είναι ότι μεγάλη θα είναι η προσφορά τους αν συγκροτηθούν ομάδες εθελοντισμού σε διάφορους τομείς βοήθειας σε συμπολίτες μεγάλης ηλικίας, στο περιβάλλον, στην καθαριότητα, στην αναβάθμιση της πόλης, στα πάρκα, σε δρόμους, πεζόδρομους, στον φωτισμό, στην αρχιτεκτονική, με τον σχεδιασμό και δημιουργία όμορφων γωνιών και σε προγράμματα τεχνολογίας.

Πιστεύω, ότι αν δουλευτεί αυτή η ιδέα, τότε με ενθουσιασμό καθηγητές, φοιτητές και φοιτήτριες, θα δηλώσουν συμμετοχή, διότι όλοι τους βλέπουν τα στραβά και τα ανάποδα της πόλης. Γιατί λοιπόν να μην προσπαθήσουν όλοι μαζί για να κάνουν πιο ανθρώπινο το Βόλο; Ο Πρύτανης, κ. Πετράκος, ας δώσει το έναυσμα της δημιουργίας και της ένωσης των δυνάμεων του Πανεπιστημίου με την πόλη του Βόλου. Ας δημιουργηθεί ένα μεγάλο κίνημα προσφοράς που θα μας φέρει πιο κοντά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.