ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Κ. Αγοραστός: 700 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλία από το ΕΣΠΑ

Πραγματοποιήθηκε η 4η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας Θεσσαλίας


Περιφερειακό Συμβούλιο Καινοτομίας Θεσσαλίας

Περιφερειακό Συμβούλιο Καινοτομίας Θεσσαλίας


Η θεώρηση του πρωτογενούς τομέα και του κλάδου τροφίμων και ποτών ως ενιαία περιοχή παρέμβασης και η εστίαση της περιφερειακής στρατηγικής καινοτομίας στον κλάδο του μετάλλου και των δομικών υλών, αποτέλεσαν τους δυο βασικούς πυλώνες, πάνω στους οποίους στηρίζονται οι προτεραιότητες της Περιφερειακής Στρατηγικής Καινοτομίας, οι οποίες συζητήθηκαν στην 4η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας Θεσσαλίας, που πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιανουαρίου, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.

Θέμα της συνεδρίασης, που συγκάλεσε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας, ήταν ο ορισμός προτεραιοτήτων για την Περιφερειακή Στρατηγική Καινοτομίας στο πλαίσιο της εκπόνησης του σχεδίου της Έξυπνης Εξειδίκευσης – RIS3.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός και ανέφερε την σημαντική προσφορά του Συμβουλίου στην απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ που για τη Θεσσαλία θα είναι περίπου 700 εκατομμύρια (μισό από το ΠΕΠ και τα άλλα από τα τομεακά προγράμματα).

Η εν λόγω μελέτη, αποτελεί ουσιαστικά τη βάση για την ανάλυση της εξειδίκευσης των επενδύσεων σε Έρευνα & Ανάπτυξη (Ε&Α) στο σχεδιασμό της Προγραμματικής Περιόδου (RIS3 2014 – 2020) της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπως αυτή θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας.

Στη συνεδρίαση, συμφωνήθηκε να διερευνηθεί η δυνατότητα αξιοποίησης προηγμένων τεχνολογιών στο χώρο της υγείας ως αναδυόμενη περιφερειακή εξειδίκευση (δυνατότητα δημιουργίας κέντρου αδρονικής θεραπείας) .Επίσης τονίστηκε η σημασία το να υπάρξουν δράσεις βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα με ικανότητα παραγωγής ισχυρών επιδεικτικών παραδειγμάτων.

FavoriteLoadingΠροσθήκη στα "Αγαπημένα"


map
Το magnesianews.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλες ιστοσελίδες, να είναι στα ελληνικά (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα.Σε περίπτωση που κάποιος θίγεται προσωπικά από κάποιο σχόλιο αναγνώστη παρακαλούμε να επικοινωνήσει με το 24210 85531 ή να στείλει μήνυμα στη διεύθυνση editor@magnesianews.gr. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.