Άκαρπη η συνάντηση Κεγκέρογλου με εργαζόμενους Σ/Μ Λάρισα

Του Γιάννη Ανδρεάκη

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η πρώτη συνάντηση που είχε σήμερα στην Αθήνα ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου με εκπροσώπους των εργαζομένων και των μετόχων των Σούπερ Μάρκετ «Λάρισα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση έλαβε μέρος και ο νομικός σύμβουλος που εκπροσωπεί το 62% των μετόχων, ο οποίος – σύμφωνα με τους μετέχοντες στη σύσκεψη – περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση. Μάλιστα, φέρεται να υποστήριξε πως «εφόσον δεν υπάρξει πώληση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ, τότε η διαδικασία πτώχευσης θα προχωρήσει και αναμένεται να εκδικαστεί στον Σεπτέμβριο».

Απ’ την πλευρά τους οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τον υφυπουργό Εργασίας να λάβουν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και να λάβουν έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών, καθώς οι περισσότεροι βρίσκονται σε ιδιαίτερα άσχημη οικονομική κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κεγκέρογλου επιφυλάχθηκε για την επόμενη εβδομάδα ώστε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις, καθώς τότε αναμένεται να έχει και νέα συνάντηση με εκπροσώπους των μετόχων που δεν ανήκουν στο 62% που μετείχε στο σημερινό ραντεβού.

Στη νέα συνάντηση δεν αποκλείεται να λάβουν μέρος εκ νέου και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Σ/Μ «Λάρισα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα μετείχαν εκπρόσωποι: της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Λάρισας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.