Έχασε τον… μπούσουλα το υπουργείο για το δρόμο Λάρισας – Φαρσάλων

Οι γραφειοκρατικές παλινωδίες ζουν και βασιλεύουν σε όλο τους το μεγαλείο παρά το μεγάλο μάθημα της… κρίσης που βιώνει η Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι πτυχές ενός ακόμη τέτοιου τρανταχτού παραδείγματος ξετυλίχθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου με αφορμή επερώτηση του συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστα Τύμπα, για την πορεία των ενεργειών για την βελτίωση – ανακατασκευή του δρόμου Λάρισας – Φαρσάλων.

Όπως αποκάλυψε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, το έργο το οποίο ως γνωστόν ανήκει στη δικαιοδοσία του υπουργείου Μεταφορών, βρίσκεται πρακτικά σε κατάσταση… σύγχυσης αφού αθετήθηκε η από τον περασμένο Ιανουάριο υπόσχεση ότι θα ολοκληρώνονταν εντός του περασμένου Οκτωβρίου η μελέτη.

Το πλέον τραγελαφικό όμως ήταν το γεγονός πως οι υπηρεσίες του υπουργείου απέστειλαν λανθασμένα στην περιφέρεια τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αναγκάζοντας τους υπηρεσιακούς παράγοντες της περιφέρειας Θεσσαλίας να τους υποδείξουν το… αυτονόητο.

«Εμείς σε κάθε περίπτωση πιέζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να ολοκληρωθεί το έργο» κατέληξε ο Κώστας Αγοραστός.

«Δέσμευση από Σκρέκα»

Σε ότι αφορά το ζήτημα της επικινδυνότητας του συγκεκριμένου δρόμου που αποτελεί και μέρος του παλαιού εθνικού οδικού δικτύου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας παρέθεσε τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης κ. Σκρέκα, βάσει των οποίων οι περιφέρειες θα ενισχυθούν με επιπρόσθετα κονδύλια τις επόμενες ημέρες, ώστε να τα διαθέσουν στο ζωτικής σημασίας – κομμάτι της συντήρησης του οδικού δικτύου που μόνον στη Θεσσαλία μετρά 6.500 χιλιόμετρα.

Α.Ρ.

Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2014/11/28/echase-ton-bousoula-to-ipourgio-gia-to-dromo-larisas-farsalon/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.