Βελτίωση δρόμων στα ορεινά Τρίκαλα

Στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο ορεινό δίκτυο της Π.Ε. Τρικάλων προχωρά η αιρετή Περιφέρεια. Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου που αφορά στη βελτίωση της σήμανσης, του περιβάλλοντος χώρου και των στηθαίων ασφαλείας του ορεινού δικτύου προϋπολογισμού 300.000 ευρώ (με ΦΠΑ).

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Η οδική ασφάλεια αποτελεί για την αιρετή Περιφέρεια θέμα μείζονος σημασίας, καθώς οι επιπτώσεις της είναι εμφανείς τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου. Είναι προφανές ότι, η άσκηση συγκροτημένης και ορθολογικής πολιτικής για την πρόληψη των οδικών ατυχημάτων αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για την αντιμετώπιση του μεγάλου κοινωνικού ζητήματος της ασφάλειας στις μεταφορές και συγκεκριμένα στις οδικές μεταφορές. Με την αντικατάσταση και τοποθέτηση νέων πινακίδων και στηθαίων ασφαλείας εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις ασφαλούς διέλευσης των οχημάτων σε σημεία του οδικού δικτύου, τα οποία έχουν επισημάνει οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Με την παρούσα εργολαβία

Προβλέπεται η αντικατάσταση παλαιών και φθαρμένων πινακίδων και στηθαίων ασφαλείας σε τμήματα του ορεινού δικτύου της Π.Ε. Τρικάλων.
Η τοποθέτηση 500 περίπου τεμαχίων νέων πληροφοριακών κα ρυθμιστικών πινακίδων καθώς και περίπου 4,5 χιλιομέτρων στηθαίων ασφαλείας.

Η μελέτη του έργου συντάχθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, η οποία θα επιβλέψει και την κατασκευή του έργου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.