Βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και βόρεια τμήματα της χώρας, στις Σποράδες και πιθανόν κατά τόπους σε Κυκλάδες και Κρήτη, αναμένονται σήμερα.

Τα φαινόμενα στην Κεντρική Μακεδονία, στην Ανατολική Θεσσαλία και στις Σποράδες θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ στη Δυτική Ελλάδα και στο Ανατολικό Αιγαίο ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με λίγες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 28 στην Κεντρική και Δυτική Ελλάδα, από 18 έως 30 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 19 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ.

Στην Αττική, αρχικά λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα πυκώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα για πρόσκαιρα έντονα φαινόμενα. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσεις τους 25 – 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Την Τρίτη, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, το βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, βαθμιαία στην Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά και πιθανώς πρόσκαιρα στη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού και κεντρικού Αιγαίου.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.