Για διακίνηση ναρκωτικών κατηγορούνται δύο αδέλφια στη Λάρισα

Συνελήφθησαν χθες (27-11-2014) το απόγευμα στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, δύο Ελληνες, ένας 24χρονος και μία 26χρονη, αδέρφια μεταξύ τους, για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών, της παράνομης οπλοκατοχής, της παράβασης του Τελωνειακού Κώδικα, της υπόθαλψης εγκληματία, της κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων, της αντίστασης και της απείθειας.

Επιπλέον, αναζητείται για να συλληφθεί ένας ακόμη 23χρονος Ελληνας συνεργός τους.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί έθεσαν υπό διακριτική επιτήρηση τις οικίες του 24χρονου και της 26χρονης.

Χθες το απόγευμα προσήλθαν στο χώρο, οι δύο άνδρες, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 23χρονου, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι την παρουσία αστυνομικών εισήλθαν στην οικία του 24χρονου, απ’ όπου ο 23χρονος τράπηκε σε φυγή από το παράθυρο.

Η 26χρονη, που βρισκόταν στον αύλειο χώρο των οικιών, αρνήθηκε την ύπαρξη ατόμων στο εσωτερικό τους, καθυστερώντας με τον τρόπο αυτό τις έρευνες των αστυνομικών και τη δίωξη των δύο ατόμων.

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία του 24χρονου, ο οποίος αντιστάθηκε στους αστυνομικούς, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

τέσσερις (4) ανισοβαρείς νάιλον συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (1853,8) γραμμαρίων,

ένα πλαστικό πιστόλι REPLICA,

μία ηλεκτρονική ζυγαριά,

δύο κινητά τηλέφωνα και

το χρηματικό ποσό των (4.020) ευρώ σε χαρτονομίσματα, από τα οποία δεκατρία (13) χαρτονομίσματα των (50) ευρώ είναι πλαστά.

Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της 26χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

τετρακόσια δεκατρία (413) πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν ειδική ένσημη φορολογική ταινία,

ένα ξύλινο ρόπαλο, μήκους (90) εκατοστών,

το χρηματικό ποσό των (410) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. του 23χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης (976,3) γραμμαρίων, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.