Δεκάδες Αφγανοί αποχώρησαν σήμερα από το Κουτσόχερο

Δεκάδες Αφγανοί μετανάστες, πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 50 άτομα, αποχώρησαν πριν από λίγο από το Κέντρο Φιλοξενίας στο Κουτσόχερο με κατεύθυνση προς τη Μάνδρα.

Σκοπός τους, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, είναι να πάρουν λεωφορείο και να κατευθυνθούν προς τη Λάρισα, ώστε στη συνέχεια να μεταβούν στον Σιδηροδρομικό Σταθμό με προορισμό άλλες περιοχές της χώρας.

Παράλληλα, αυτήν την ώρα διεξάγονται διαπραγματεύσεις μέσα στον καταυλισμό του Κουτσόχερου μεταξύ αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών από τη μία πλευρά και Σύριων προσφύγων από την άλλη, ώστε αυτοί τελικά να μεταφερθούν στο Κυψελοχώρι.

Είναι γνωστό πως η πρώτη απόπειρα μετεγκατάστασης μεταναστών από το Κουτσόχερο στο Κυψελοχώρι απέτυχε, με τους περισσότερους να αναχωρούν από τη Λάρισα, καθώς ο χώρος δεν τους άρεσε, ενώ δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης κατά την αναμονή στον πρώην στρατόπεδο «Ζώγα».

Σήμερα στο Κυψελοχώρι διαμένουν μόλις 10 άτομα.

Παράλληλα, και όσο καθυστερεί η εκκένωση του Κέντρου στο Κουτσόχερο, δεν ξεκινούν οι εργασίες για την τοποθέτηση οικίσκων στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει συνυπογραφεί μεταξύ «Ερυθράς Ημισελήνου» και διυπουργικού οργάνου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.