Επτά συλλήψεις σε ελέγχους σπιτιών, αποθηκών ενεχυροδανειστηρίων και αποθήκες σκραπ

Στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στους τέσσερις Νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, στις αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι, συμμετείχε μεγάλος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες της Τάξης και της Τροχαίας (Ο.Π.Κ.Ε. και Διμοιρίες Υποστήριξης) της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, αστυνομικοί των Υπηρεσιών Ασφάλειας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και ένας αστυνομικός σκύλος.

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο περιοχών και οικισμών, όπου παρουσιάζεται αυξημένη εγκληματικότητα – παραβατικότητα, τον εξονυχιστικό έλεγχο ατόμων, την προσαγωγή υπόπτων και τη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

Κατά τη διάρκεια της συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Ελέγχθηκαν:
– (396) άτομα και συγκεκριμένα 347 ημεδαποί και 49 αλλοδαποί,
– (291) οχήματα.

Διενεργήθηκαν:
– (11) νομότυπες έρευνες σε οικίες και έλεγχοι σε 6 αποθήκες, (4) ενεχυροδανειστήρια, 2 επιχειρήσεις συλλογής και επεξεργασίας στερεών αποβλήτων (ΣΚΡΑΠ).
Προσήχθησαν:
– (57) άτομα και συγκεκριμένα 39 ημεδαποί και 18 αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν 7 άτομα και συγκεκριμένα:
– Τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, για παράνομη είσοδο και παραμονή στην Ελληνική Επικράτεια,
– Ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ανυποταξία,
– Ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
– Μία ημεδαπή για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.

Κατασχέθηκαν:
– (138) είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν (90) παραβάσεις και συγκεκριμένα:
– Μία παράβαση για επαιτεία,
– Μία παράβαση για παραεμπόριο,
– Τρεις παραβάσεις σχετικά με φορτηγά οχήματα (ν. 3446/2006),
– Ογδόντα πέντε παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, από τις οποίες δέκα για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, τέσσερις για μη χρήση προστατευτικού κράνους, μία για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, επτά για στέρηση άδειας οδήγησης, μία για στέρηση αδείας κυκλοφορίας, έξι για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, μία για ΚΤΕΟ και 55 λοιπές παραβάσεις.

Επισημαίνεται ότι οι αστυνομικές αυτές δράσεις στοχεύουν στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε όλη τη Θεσσαλία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.