«Η Αστυνομία δεν άφησε Λαρισαίους ούτε να… ψήσουν»

Σε όσα έγιναν μετά την εκκένωση της κατάληψης «Ντουγρού» σε κτίριο επί της οδού Ασκληπιού στη Λάρισα αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

Αναλυτικά:

«Την Κυριακή 10/5 πραγματοποιήθηκε εκκένωση της κατάληψης «Ντουγρού», επί της οδού Ασκληπιού, από αστυνομικές δυνάμεις.

Σε εκείνο που θέλουμε να σταθούμε είναι η προκλητική στάση της αστυνομίας την ίδια μέρα, μερικές ώρες μετά την εκκένωση.

Συγκεκριμένα ενώ είχαν προγραμματιστεί κάποιες δράσεις όπως π.χ. ψήσιμο με τη συμμετοχή κατοίκων από τη γειτονιά, απέναντι από την εκκενωμένη κατάληψη χωρίς προφανή πρόθεση επανεισόδου στο χώρο, παρόλα αυτά υπήρξε ισχυρή παρουσία ΜΑΤ με την παρεμπόδιση ακόμα και του ψησίματος!

Οι αστυνομικές δυνάμεις ουσιαστικά απαγόρευσαν κάθε δραστηριότητα στο χώρο και για αρκετή ώρα είχαν κλείσει την κυκλοφορία στην οδό Ασκληπιού ενώ είχαν ασφυκτικά περικυκλωμένο τον συγκεντρωμένο κόσμο, γείτονες, ανάμεσα τους και μέλη της νεολαίας Σύριζα.

Αυτή η στάση της αστυνομίας, για την οποία φέρει ακέραια ευθύνη η Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης, μας γεννά πολλά ερωτηματικά και μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.

Είναι δυο διαφορετικά πράγματα η τήρηση της νομιμότητας και η λογική του δόγματος «νόμος & τάξη» απέναντι σε όποιον δρα και σκέφτεται διαφορετικά.

Αυτή η λογική άλλωστε απορρίφθηκε, μεταξύ άλλων, από την κοινωνία στις πρόσφατες εκλογές και θα μας βρίσκει πάντα απέναντι.

Ο λεγόμενος εκδημοκρατισμός της αστυνομίας δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με συνέχιση της ανοχής στην αστυνομική αυθαιρεσία και την αναίτια αστυνομική καταστολή.

Η διεκδίκηση και η ύπαρξη ανοιχτών κοινωνικών χώρων στις γειτονίες μας είτε ως παρεμβάσεις του δήμου είτε με τη μορφή αυτοδιαχειριζόμενων δομών, με κοινό παρονομαστή την ενεργή και συλλογική παρουσία των ίδιων των κατοίκων και των δημοτών είναι για μας πρόταγμα.

Για αυτό τον λόγο τέτοιες πρωτοβουλίες ή εγχειρήματα πρέπει να βρίσκουν αποδέκτες όλους εμάς που βιώνουμε την εκμετάλλευση και με τη συμμετοχή να ανοίγουμε νέους δρόμους αντίστασης και δημιουργίας μέσα από την καθημερινότητα μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.