Καθημερινά επισκέψιμο το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Το μουσείο ‘’Εθνικής Αντίστασης’’ ανοίγει τις πόρτες του και θα είναι επισκέψιμο καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή 9.00π.μ-2.00μ.μ.

Το Μουσείο λειτουργεί στο κτίριο της παλιάς Πυριτιδαποθήκης στην οδό Ιουστινιανού 42 στον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος 5ου Γυμνάσιου-Λυκείου Λάρισας και είναι ένα μοναδικό, διατηρητέο κτίριο του 18ου αιώνα που χρησιμοποιήθηκε σαν χώρος φυλάκισης των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν μοναδικά κειμήλια, όπλα και αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν από τους αντιστασιακούς απέναντι στις δυνάμεις Κατοχής. Μέσα από τα διαχρονικά εκθέματα ζωντανεύουν μνήμες και ιστορίες των ηρωικών αγώνων των πρωταγωνιστών της Θεσσαλικής Αντίστασης και μεταλαμπαδεύονται μηνύματα ηρωισμού, αυτοθυσίας, εθνικής ανεξαρτησίας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Συγκλονιστικές αποτελούν και οι ηχογραφημένες και μη, προσωπικές μαρτυρίες αγωνιστών.

Η είσοδος στους επισκέπτες είναι ελεύθερη.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ 2410-280220, κ Σουφαράπη Σοφία, φιλόλογο – ιστορικό η οποία μπορεί να ενημερώσει και να ξεναγήσει στο χώρο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.