Καλοκαιρινά μπλόκα;

Μαρσάρουν τα… τρακτέρ οι αγρότες λόγω φορολογίας!

Καζάνι που βράζει θυμίζει ο Θεσσαλικός κάμπος καθώς η φορολογία των αγροτών με κορωνίδα της αγροτικές επιδοτήσεις αλλά και το θέμα των βοσκοτόπων στους κτηνοτρόφους, έχουν προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια.

Ήδη η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας πραγματοποιεί αλλεπάλληλες συσκέψεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Την ίδια ώρα, οι πάλαι ποτέ αγροτοσυνδικαλιστές του «γαλάζιου» – και όχι μόνον – μπλοκ, επιχειρούν να συντονίσουν τις ενέργειές τους, με στόχο τη δημιουργία ενός πανελλαδικού αγροτικού μετώπου.

Έτσι, την ερχόμενη Τετάρτη στον Πλαταμώνα, αναμένεται να συναντηθούν αγρότες από πολλές περιοχές της χώρας.

Το τι θα συζητήσουν; Το λέει με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο ο γνωστός Λαρισαίος αγροτοσυνδικαλιστής Χρήστος Σιδερόπουλος ο οποίος σε ανάρτησή του στο facebook κατηγορεί την κυβέρνηση για «ψέματα, απουσία πληρωμών και διαλόγου και πώληση… πονηριάς και μαγκιάς με το αφορολόγητο»!

Αν κάποιος δει τα πράγματα με ψυχραιμία πάντως, ειδικά στο θέμα των πληρωμών οι αγρότες πληρώνουν βαρύ το τίμημα της εσωτερικής στάσης πληρωμών που έχει επιφέρει η διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Συνυπολογίζοντας πως ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε τάξει τα πάντα στους… πάντες από την αγροτοκτηνοτροφική έκθεση της Λάρισας, το κλίμα μυρίζει μπαρούτι (δικαίως)…

Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2015/05/28/kalokerina-bloka-marsaroun-ta-trakter-i-agrotes-logo-forologias/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.