«Να εργαστούμε όλοι σαν μια γροθιά»

«Σας βλέπω και θα σας αντιμετωπίσω ως συνεργάτες. Υπο μία προυπόθεση: ότι θα τιμήσετε το ψωμί που σας δίνει η Πολιτεία και ο Δήμος. Είμαι έτοιμος να στηρίξω κάθε δίκαιο αίτημα εργαζομένου που τιμά το μεροκάματό του. Αυτό αφορά όλους τους εργαζόμενους του Δήμου, ασχέτως της σχέσης εργασίας που έχει μαζί του» Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, προς τους εργαζόμενους που θα απασχοληθούν στο Δήμο, για πέντε μήνες, μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

Ο κ. Καλογιάννης μίλησε στους εργαζόμενους σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου της Λάρισας, καλωσορίζοντάς τους στο Δήμο.

Στη σύντομη ομιλία του προς τους εργαζόμενους, σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία για τα τελευταία χρόνια, ο δήμαρχος Λαρισαίων περιέγραψε το γενικότερο περιβάλλον που επικρατεί στο Δήμο Λαρισαίων και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, επισημαίνοντας τις σημαντικές δυσκολίες που υπάρχουν στις υπηρεσίες του Δήμου, εξαιτίας των πολιτικών που έχουν εφαρμοστεί όλα αυτά τα χρόνια και που είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση του προσωπικού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι οι εργαζόμενοι που εντάσσονται στον υπηρεσιακό μηχανισμό, είναι αναγκαίοι προκειμένου να αντιμετωπιστούν και να επιλυθούν προβλήματα που αφορούν στην καθημερινότητα της πόλης.

Χαρακτηριστικά, τόνισε τα εξής: «Ξέρω ότι έρχεστε να δουλέψετε με μειωμένους μισθούς. Κατανοώ τη ψυχολογική θέση όλων σας, μετά τα όσα έχει βιώσει η κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια και φαίνεται ότι θα συνεχίσει να τα βιώνει. Θέλω, όμως να ξεκαθαρίσουμε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, που αφορά την κοινωνία της Λάρισας, το Δήμο αλλά και τη χώρα. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η χώρα θα πάει μπροστά, εάν αλλάξουμε νοοτροπία. Χρειάζεται δουλειά σε όλα τα επίπεδα για να αλλάξει η κατάσταση και να περάσουμε σε διαδικασία κανονικότητας ώστε στο μέλλον να φτάσουμε σε περίοδο ευημερίας και ανάπτυξης για τα παιδιά μας.»

Και σε άλλο σημείο επεσήμανε: «Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να βλέπουμε τη μικρή εικόνα. Δεν θα πρέπει να εγκλωβιστούμε σε μια λογική που σχετίζεται με διαδικασία καταναγκασμού ή πλημμελούς εκτέλεσης των καθηκόντων που του έχουν ανατεθεί, παρά επαναλαμβάνω τις δυσκολίες που υπάρχουν. Δείτε τη μεγάλη εικόνα, δείτε την κοινωνία της Λάρισας, δείτε τους Λαρισαίους. Ολοι παράγουμε, εργαζόμαστε για να έχει ο Δήμος ανταποδοτικότητα στους πολίτες της Λάρισας. Πιστεύω ότι όσοι αντιμετωπίσουν αυτούς τους πέντε μήνες τη δουλειά τους, με ένα τέτοιο τρόπο, θα αισθάνονται καλύτερα στη δουλειά τους, ασχέτως το πόσο δύσκολη αυτή είναι. Η εργασία που σας δίνεται, πέρα από το μισθό και το μεροκάματα είναι και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Θέλω να σας κοιτώ στα μάτια και να με κοιτάτε στα μάτια. Στο Δήμο της Λάρισας, πρέπει να αλλάξουμε πράγματα, πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπίες, πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο της συνεργασίας μας. Η πόρτα των αντιδημάρχων και η δικιά μου είναι ανοικτές.

Και καταλήγοντας, ο κ. Καλογιάννης σημείωσε: «Εύχομαι όταν τελειώσει αυτό το πεντάμηνο, να λέτε ότι ήταν ένα καλό διάστημα και θέλουμε να εργαστούμε ξανά στο Δήμο της Λάρισας. Σας καλωσορίζω, εύχομαι να έχουμε καλή συνεργασία ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την πόλη και τους συμπολίτες, με το μυαλό μας, τα χέρια μας, τη δύναμή μας, όλοι μαζί σας μια γροθιά.»

Στη συγκέντρωση παρέστη επίσης ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Γιώργος Σούλτης, οι αντιδήμαρχοι Ν. Καλτσάς και Παν. Νταής, δημοτικοί σύμβουλοι διευθυντές υπηρεσιών του Δήμου κ.α.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.