Το ΤΕΙ Θεσσαλίας επισκέφθηκε Johannes Hahn

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Johannes Hahn με το επιτελείο του επισκέφθηκε χθες Πέμπτη το ΤΕΙ Θεσσαλίας.
Τον κ. Johannes Hahn συνόδευσαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και η αντιπεριφερειάρχης κ. Ρένα Καραλαριώτου, καθώς και παράγοντες της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Τον Επίτροπο υποδέχθηκαν εκ μέρους της διοίκησης οι κ.κ. Χαρτώνας Χ. και Βελισσαρίου Ε., αναπληρωτές πρόεδροι του Ιδρύματος και η κα Χατζοπούλου Ε. Γενική Γραμματέας του ΤΕΙ.

Στην εκδήλωση που ακολούθησε ο κ. Χαρτώνας (αναπληρωτής πρόεδρος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων) έκανε μία σύντομη παρουσίαση του ιδρύματος, ενώ ο κ. Ευστάθιος Βελισσαρίου (αναπλ. πρόεδρος Τεχνικών Έργων) παρουσίασε τα κτηριακά έργα του ΤΕΙ, που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.
Στη συνέχεια ο κ. Παν. Φιτσιλής αναπλ. πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών παρουσίασε το ερευνητικό έργο του ΤΕΙ που υλοποιείται μέσω της Επιτροπής Ερευνών. Ο αναπληρωτής καθηγητής κ. Κ. Πετρωτός και ο καθηγητής εφαρμογών κ. Γ. Γιαβάσης παρουσίασαν προγράμματα ανάπτυξης και βελτίωσης νέων προϊόντων που υλοποιούνται σε συνεργασία με ιδιωτικές επιχειρήσεις, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα σχετικά τοπικά προϊόντα.

Τέλος ο κ. Hahn επισκέφθηκε εργοτάξια και εργαστήρια του ΤΕΙ Θεσσαλίας τα οποία χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.