Το τσάι Ολύμπου στην… Ταιβάν

Στην αύξηση των εμπορικών συναλλαγών σε προϊόντα του πρωτογενούς τομέα επικεντρώθηκαν οι συναντήσεις που είχε η αντιπροσωπεία Ελλήνων βουλευτών στην Ταιβάν με κυβερνητικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.

Η αντιπροσωπεία που αποτελείται από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Λαρίσης κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, Καρδίτσης κ. Κώστα, Τσιάρα, Καβάλας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και Κοζάνης κ. Γιώργο Κασαπίδη κατέγραψε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ταιβανέζικης πλευράς κυρίως για το ελαιόλαδο και τα αρωματικά φυτά. Όπως επισημάνθηκε τα περιθώρια για αύξηση των ελληνικών εξαγωγών ειναι μεγάλα.

Η ελληνική αντιπροσωπεία τόνισε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ελληνικών αγροτικών προϊόντων που τα καθιστούν ξεχωριστά, καθώς πάνω από το 10% των ΠΟΠ σε επίπεδο ΕΕ ειναι ελληνικά! Μάλιστα, ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο ιδιαίτερο τσάι Ολύμπου που φύεται στο μυθικό βουνό των Θεών, στην Ελασσόνα.

Οι Έλληνες βουλευτές που μετέβησαν στην Ταϊβάν, μετά από πρόσκληση της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ταϊπέι στην Ελλάδα συναντήθηκαν, μεταξύ άλλων, με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εξωτερικών κ. Vanessa Yea-ping SHIH, τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Shih-Chao CHO, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. FreddieHoeglund.tsai

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.