12 Θεσσαλοί μαθητές στους «Ολυμπιακούς» της Ρομποτικής

Δώδεκα Θεσσαλοί μαθητές δημόσιων γυμνασίων και λυκείων, αναχωρούν τον Νοέμβριο, για το Νέο Δελχί προκειμένου να συναγωνιστούν συνομήλικούς τους, στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2016.

Η θεσσαλική αποστολή, είναι η μεγαλύτερη πανελλήνια, σε αντιστοιχία αριθμού μαθητών με άλλες περιοχές της χώρας, καθώς κατέκτησαν κορυφαίες θέσεις στον αντίστοιχο πανελλήνιο διαγωνισμό και αποτελείται από τέσσερις ομάδες παιδιών αντίστοιχων κατηγοριών.
Χθες επισκέφθηκαν τη διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Ελένη Αναστασοπούλου, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους (πληροφορικής) και τον αντιδήμαρχο του Δήμου Λαρισαίων, επίκουρο καθηγητή του ΤΕΙ Λάρισας, κ. Γιώργο Σούλτη, όπου και συζήτησαν για τη σημαντική αυτή αποστολή τους, ενώ εκφράστηκαν οι καλύτερες ευχές για την επιτυχία της.
Η κ. Αναστασοπούλου, συγχάρηκε τους μαθητές για τις πανελλήνιες διακρίσεις τους, ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή τους, δηλώνοντας ότι τους θεωρεί ικανότατους να τα καταφέρουν να γυρίσουν με διακρίσεις, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι ακόμη και η συμμετοχή τους στην Ολυμπιάδα, αποτελεί κατάκτηση από μόνη της.
Μεταξύ άλλων τόνισε πως: «Σας θαυμάζω που ασχολείστε με αυτό το αντικείμενο, το οποίο θεωρώ …μαγικό!».
Τις ευχές της για επιτυχία, στην αποστολή, εξέφρασε χθες κατά τη συνάντηση και η κ. Αγαπητού Παρασκευή, προϊσταμένη του τμήματος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, συγχαίροντας παράλληλα και τους εκπαιδευτικούς πληροφορικής, που δίδαξαν τα παιδιά και ασχολήθηκαν ώρες μαζί τους, και εκτός σχολικού ωραρίου, για να καταφέρουν να τους μεταδώσουν τη γνώση και να αναπτύξουν το ταλέντο τους στη ρομποτική.
Είναι η τρίτη φορά που Θεσσαλική μαθητική αποστολή συμμετέχει σε Ολυμπιάδα Ρομποτικής και από τα λεγόμενα των παιδιών διακρίνεται μια μεγάλη ανυπομονησία και θέληση να καταφέρουν να κατακτήσουν διακρίσεις, αν και γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι θα αντιμετωπίσουν έναν «Γολιάθ» ομάδων μαθητών.
Συγκεκριμένα υποστήριξαν ότι: «Θα συναγωνιστούμε μαθητές χωρών που έχουν παράδοση στη ρομποτική, αλλά έχουμε …ελληνική ψυχή!».
Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο σχολικός σύμβουλος Πληροφορικής κ. Δημήτρης Κολοκοτρώνης.
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ:
Αναλυτικά οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2016, είναι οι εξής:
Κατηγορία Γυμνασίων:
-Η ομάδα του 13ου Γυμνασίου Λάρισας «Blue Diamonds», με προπονήτρια την κ. Τζένη Κουτσίκου και μαθητές τους: Μπρούζα Ανδρέα και Τσιάμαλο Τάσο.
– Η ομάδα «Robot Direction» του 13ου Γυμνασίου, με προπονήτρια την κ. Κουτσίκου και μαθήτριες τις: Ομήρου Ανδριανή και Καλογήρου Ευτυχία.
Στην κατηγορία OPEN (Λυκείου):
-Η ομάδα του 7ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων «Beast» , με προπονήτρια την κ. Ελευθερία Καραγιώργου και μαθητές τους: Γκούμε Λαυρέντη, Ζιούτο Κωνσταντίνο και Καλαντζή Σωτήριο.
Στην κατηγορία ποδοσφαίρου:
-Η ομάδα «Los Messangeles Stars», με προπονητή τον κ. Γιάννη Μπαρά και μαθητές τους: Μαρκούλη Αθανάσιο(Γυμνάσιο Φαλάνης), Κουτσιώρα Αναστάσιο (8ο Λύκειο Λάρισας), Τσούτσα Χρήστο (1ο Γυμνάσιο Τυρνάβου), Παντελή Πετρίτση (9ο Γυμνάσιο Λάρισας) και Στέφανο Κατσίκα (7ο ΓΕΛ Τρικάλων).

Πηγή: eleftheria.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.