Απίστευτη περιπέτεια νεαρής εγκύου…

Ένα απίστευτο περιστατικό εξελίσσεται μέχρι και σήμερα στο νοσοκομείο Τρικάλων με νεαρή έγκυο κοπέλα, που ενώ θα έπρεπε να νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Θεσσαλίας, παραμένει στα Τρίκαλα, γιατί εκεί δεν… την δέχονται.

Πιο συγκεκριμένα η νεαρή γυναίκα μεταφέρθηκε πριν μέρες στο νοσοκομείο Τρικάλων, όπου ο γυναικολόγος που την παρακολουθεί διέγνωσε ρήξη πλακούντα. Όμως αυτή ανέβασε πυρετό και επειδή η εμπύρετη κατάστασή της κίνησε υποψίες, κλήθηκε γιατρός νευρολόγος, εκτός του νοσοκομείου μιας και δεν υπήρχε εφημερεύον σε αυτό, ο οποίος διέγνωσε πιθανή λοίμωξη του κεντρικού νευρικού συστήματος με αποτέλεσμα να κρίνεται άμεση η μεταφορά της σε παθολογική κλινική.

Η σοβαρότητα της κατάστασης λόγω της πολυπλοκότητας του περιστατικού ανάγκασε τους παθολόγους του νοσοκομείου Τρικάλων αλλά και της μονάδας, αρχικά να αρνηθούν να την νοσηλεύσουν εδώ και να ζητήσουν τη μεταφορά της στο Πανεπιστημιακό, όμως έπεσαν πάνω… τοίχο, αφού οι εκεί γιατροί σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκαν να την δεχτούν.

Γιατροί του νοσοκομείου Τρικάλων κρίνουν ακόμη και σήμερα αναγκαία τη μεταφορά της στο Πανεπιστημιακό, αφού χρήζει τριτοβάθμιας περίθαλψης ώστε να διασφαλιστεί η υγεία και της εγκύου και του μωρού αφού η εγκυμοσύνη εξελίσσεται ομαλά, και αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν στο Πανεπιστημιακό να δέχονται μόνο περιστατικά του νομού Λάρισας και όχι ολόκληρης της υγειονομικής περιφέρειας για τα οποία είναι υπεύθυνοι;

Το θέμα της εγκύου που τώρα νοσηλεύεται στην παθολογική κλινική, σήμερα θα πρέπει να αναλάβει ο νέος διοικητής του νοσοκομείου, ώστε να δώσει λύση.

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ/ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΝΤΟΣ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.