Δημόσιος «διάλογος» για την Κεντροαριστερά

Δημόσια πρόσκληση «στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, του ΚΙΔΗΣΟ, της ΔΗΜΑΡ, των Κινήσεων Πολιτών καθώς και των Μεταρρυθμιστών» να εργαστούν «για την άμεση δημιουργία της νέας ενωμένης και ισχυρής προοδευτικής

παράταξης» με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα απηύθυναν χθες από τη Λάρισα, σε εκδήλωση της κίνησης «Ωρα αποφάσεων», τα ιδρυτικά μέλη της πρωτοβουλίας και πρώην υπουργοί, Αννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης, Γιώργος Φλωρίδης και το στέλεχος του «Ποταμιού» Παντ. Αβραμίδης.

Με ισχυρή δόση αυτοκριτικής για τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ αλλά και σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι επικεφαλής της κίνησης «έριξαν» επίσης «το γάντι», στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά καταθέτοντας συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα προκειμένου η πρωτοβουλία να καταλήξει σε πολιτικό σχήμα. Προτείνοντας, μετά το Πάσχα, την πραγματοποίηση ιδρυτικής συνέλευσης καθώς και εκλογή ηγεσίας από τη βάση του νέου κι ενιαίου προοδευτικού φορέα και, ιδρυτικό συνέδριο τον Ιούνιο.

* «Είμαστε ανοιχτοί στη συζήτηση, με συγκεκριμένα πολιτικά, ιδεολογικά και αξιακά χαρακτηριστικά. Η πρόταση της Φώφης Γεννηματά, είναι ανοιχτή και διαρκής και απευθύνεται σε όλους και κυρίως σε όσους υπηρέτησαν το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια…», δήλωσε- εμπλουτίζοντας τον ιδιότυπο δημόσιο διάλογο για την Κεντροαριστερά- λίγες ώρες αργότερα από το «Χρυσό Τζάκι» όπου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του τοπικού ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος κ. Παύλος Χρηστίδης.

Πηγή: Ελευθερία

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.