Η ραδιοφωνική ομάδα του 6ου Λυκείου στην ΕΡΤ

Όλα ξεκίνησαν το 2012. Με ένα μικρόφωνο αξίας 15 ευρώ και, λίγο αργότερα, ένα δημοσιογραφικό μικρόφωνο εγγραφής, αξίας 45 ευρώ. Και τους υπολογιστές του σχολείου. Κυρίως όμως όλα ξεκίνησαν και συνεχίζονται από το δημιουργικό πάθος, τα εφηβικά όνειρα και το ακούραστο πνεύμα, που πετάει ψηλά, πάνω από σχολικά κτίρια και προσπαθεί διακαώς να βρει τρόπους έκφρασης και επικοινωνίας, τέτοιους που πάνε τον άνθρωπο λίγο πιο ψηλά και το σχολείο όλο και πιο κοντά στον παιδαγωγικό του στόχο.

Οι μαθητές που αποτελούν την ραδιοφωνική ομάδα του 6ου Λυκείου Τρικάλων βρέθηκαν σήμερα Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου, από τις 10 έως τις 11 το πρωί στο στούντιο Τρικάλων της ΕΡΤ, στην εκπομπή «Δρομολόγιο Αντιθέσεων». Μία ώρα είναι λίγο για να ξεδιπλώσουν τα όνειρά τους, να μιλήσουν για τα «θέλω» τους, να περιγράψουν την συμμετοχή τους στο European School Radio από τον Οκτώβριο του 2012 μέχρι σήμερα. Θα το προσπαθήσουμε όμως να τα χωρέσουμε όλα μέσα σε αυτή την ώρα. Η επιλογή της ημέρας της παρουσίασης δεν είναι τυχαία. Η 13η Φεβρουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία το 1946 λειτούργησε το ραδιόφωνο του ΟΗΕ, έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου, με στόχο τον εορτασμό του ραδιοφώνου ως Μέσου Μαζικής Επικοινωνίας, τη βελτίωση της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των ραδιοφωνικών οργανισμών και την ενθάρρυνση των μεγάλων διεθνών δικτύων, όσο και των τοπικών ραδιοφώνων, να προωθήσουν την πρόσβαση στην πληροφόρηση και την ελευθερία της έκφρασης στα ερτζιανά.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό του 6ου Λυκείου Τρικάλων έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα 40 μαθητές και έχουν πραγματοποιήσει 50 εκπομπές. Οι μαθητές συμμετέχουν είτε ως δημιουργοί/εκφωνητές, είτε ως υπεύθυνοι για την ηχοληψία και την μίξη των εκπομπών. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί, κ. Θεανώ Αραμπατζή και Δημήτρης Μπάνος εμπλέκονται μόνο στην οργάνωση ή στην παροχή εξειδικευμένων πληροφοριών. Οι εκπομπές με τον γενικό τίτλο «Μουσική Ραδιενέργεια» – δύο φορές το μήνα – γίνονται είτε στον χώρο του σχολείου, είτε στα σπίτια των μαθητών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.