Ο απολογισμός των 1.144 έργων της Περιφέρειας

Με βασικό στοιχείο τα 1.144 έργα που δρομολογήθηκαν, υλοποιήθηκαν και ολοκληρώνονται από την αιρετή Περιφέρεια ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με τους αντιπεριφερειάρχες παρουσιάζουν σήμερα Τρίτη τον απολογισμό της Περιφέρειας.

Στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στο ΟΥΗΛ και θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα, ο κ. Κ. Αγοραστός αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να τονίσει: «Δεν πρόκειται για απολογισμό ιδωμένο μέσα από το πρίσμα ενός αφυδατωμένου γραφειοκρατικού τεχνικισμού και νομικισμού. Πρόκειται για απολογισμό στον οποίο αποτυπώνονται οι πολιτικές, κοινωνικές και αναπτυξιακές προτεραιότητες, της περιφέρειας Θεσσαλίας. Είναι απολογισμός από την κοινωνία της Θεσσαλίας με την κοινωνία της Θεσσαλίας για την κοινωνία της Θεσσαλίας. Διότι αυτή ακριβώς είναι η πολιτική φιλοσοφία της αιρετής Περιφέρειας Θεσσαλίας: Σε κάθε έργο, σε κάθε πρωτοβουλία, σε κάθε δράση της να διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων. Αυτό θα πει συλλογική ηγεσία, αυτό θα πει δημοκρατία στην πράξη, αυτό θα πει αυτοδιοίκηση: Οι Θεσσαλοί αποφασίζουν οι ίδιοι για το τι θα κάνουν στον τόπο τους. Αυτοί που ωφελούνται, αυτοί υλοποιούν, αυτοί αποφασίζουν».

Ο κ. Κ. Αγοραστός αναμένεται να περιγράψει το ιδιαίτερα δυσμενές περιβάλλον στο οποίο λειτουργεί ο νέος θεσμός της περιφερειακής αυτοδιοίκησης καθώς και να σχολιάσει τις προτάσεις της κυβέρνησης για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.