Ο Σταμάτης Δασκαλόπουλος στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας

Ο Λαρισαίος εισαγγελέας Εφετών Σταμάτης Δασκαλόπουλος μετατίθεται στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας από αυτήν των Αθηνών με χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως αυτόματα αναλαμβάνει προϊστάμενος αντικαθιστώντας την κ. Ελένη Μετσοβίτου – Φλουρή που προήχθη προσφάτως σε αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου.

Πρόκειται για τον εισαγγελικό λειτουργό που απασχόλησε έντονα την ελληνική επικαιρότητα πριν από μερικούς μήνες όσον αφορά στην υπόθεση με την αποκαλούμενη εγκληματική οργάνωση στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο Σταμάτης Δασκαλόπουλος που αποφοίτησε από το 1ο Γυμνάσιο Αρρένων Λάρισας, εισήχθη στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατόπιν αρίστευσε (10) στις μεταπτυχιακές σπουδές που πραγματοποίησε στο Ποινικό Δίκαιο και στην Ποινική Δικονομία, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η πρώτη του επαφή με το δικαστικό σώμα έγινε όταν βρέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ακολούθησαν οι Εισαγγελίες Πρωτοδικών Λάρισας και Βόλου. Ως αντεισαγγελέας Εφετών βρέθηκε στις Εισαγγελίες Εφετών Κρήτης, Λαρίσης ενώ από το 2013 είναι Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών.

Την τελευταία εξαετία διδάσκει Ποινική Δικονομία και ειδικούς ποινικούς νόμους στους σπουδαστές της Εθνικής Σχολής Δικαστών Λειτουργών, ενώ από το 2000 συμμετέχει σε σεμινάρια επιμόρφωσης ως ομιλητής (τα διοργανώνει η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών) που απευθύνονται στους εν ενεργεία δικαστικούς λειτουργούς.

Έχει πολλές και σημαντικές υποθέσεις στο βιογραφικό του ως εισαγγελέας, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2016 εισήγαγε στο Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών Αθηνών την -εκ 400 σελίδων- πρότασή του για την πολύκροτη υπόθεση της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με την πρότασή του αυτή πρότεινε την παραπομπή 30 κατηγορουμένων για κακουργηματικές πράξεις και τη σύλληψη και προσωρινή κράτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη φερόμενου ως διευθύνοντα την εγκληματική οργάνωση, επειδή παραβίαζε επανειλημμένα τους περιοριστικούς όρους που είχαν τεθεί από τον ανακριτή Αθηνών. Η υπόθεση εκκρεμεί στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Πηγή: Ελευθερία

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.