Γευστική αρμονία για τον Γλυκόπικρο κόκορα με αβρωνιές

pelagos-red Ένα απαιτητικό και συνάμα απολαυστικό πιάτο που χρειάζεται έναν δυνατό οινικό σύντροφο για να μας απογειώσει γευστικά. Ξεκινάμε το ταίριασμα μας στο οποίο τα βασικά στοιχεία είναι η πικράδα των χόρτων, (την οποία και πρέπει να εξισορροπήσουμε)  η ύπαρξη κόκκινης σάλτσας και η παρουσία λευκού κρέατος. Από την Πάτρα και τον παραγωγό Καρέλα επιλέγουμε ένα ερυθρό οίνο με την εμπορική ονομασία «Πέλαγος». Είναι ένα εξαιρετικό κρασί με πολύ καλή σχέση ποιότητας τιμής, από τις ποικιλίες Merlot και Μαυροδάφνη. Η ύπαρξη της Μαυροδάφνης μην μας ξεγελάει αφού πέρα από τύπος κρασιού είναι και η ονομασία της ποικιλίας που δίνει εξαιρετικά  ξηρά κρασιά. Το κρασί μας  έχει φρουτώδη αρωματικό χαρακτήρα με κυρίαρχα τα ερυθρά φρούτα και νότες γλυκών μπαχαρικών. Είναι ιδιαίτερα μαλακό με καλοδουλεμένες τανίνες, αλκοόλ στο 13,5% και έχει παλαιώσει σε δρύινα βαρέλια. Μπορείτε να γευτείτε και να δοκιμάσετε το κρασί στο κελάρι του ξενοδοχείου Kivo Art & Gourmet Hotel στη Σκιάθο. Διαβάστε εδώ την συνταγή του Γιάννη Μπαξεβάνη

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.