«Μαγικό Βουνό», η καλύτερη επιλογή

Μία απαιτητική συνταγή και ταυτόχρονα απολαυστική που χρειάζεται ένα πολύ πλούσιο γευστικά κρασί για να ισορροπήσει.
Το πιάτο μας έχει έντονα χορταρώδη χαρακτήρα , ενώ είναι και ιδιαίτερα λιπαρό και πικάντικο εξαιτίας της παρουσίας του Αρσενικού Νάξου που είναι ένα γευστικό και έντονο σε γεύση τυρί.
Η βασική μας λοιπόν πρόταση είναι ένα κρασί από την ποικιλία Sauvignon blanc το οποίο να έχει περάσει και από δρύινο βαρέλι. Μία από καλύτερες επιλογές είναι το λευκό ξηρό κρασί του Νίκου Λαζαρίδη από την Δράμα με την επωνυμία «Μαγικό Βουνό».
Ένα εμβληματικό κρασί που παράγεται από το 1993 και αποτελεί ένα από τα δυνατότερα ονόματα στο Ελληνικό κρασί. Πλούσιος αρωματικός χαρακτήρας φρουτώδης αλλά και μπαχαρένιος, οξύτητα τονισμένη, σώμα γεμάτο και επίγευση μεγάλης διάρκειας σε ένα κρασί «ράτσας» που δένει αρμονικά με την τούρτα μας.

Μπορείτε να γευτείτε και να δοκιμάσετε το κρασί στο κελάρι του ξενοδοχείου Kivo Art & Gourmet Hotel στη Σκιάθο.

Σάλβι, κοκτέιλ βασισμένο στο φασκόμηλο
Μετά την απολαυστική τούρτα φτιαγμένη από αγνά υλικά θα συνεχίσουμε με ένα χωνευτικό κοκτέιλ βασισμένο στο φασκόμηλο. Έχουμε λοιπόν ως βάση για ποτό παλαιωμένο τσίπουρο, συνδυασμένο με μέλι ανθέων έντονα αρωματισμένο με φασκόμηλο και αρώματα εσπεριδοειδών όπως και μια μικρή υπόνοια από καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς. Σάλβι λοιπόν το όνομα του, ιδιαίτερο όνομα, ιδιαίτερη και η γεύση του.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
60ml Μανιφέστο Grego (Παλαιωμένο Τσίπουρο)
15ml Limoncello
25ml Σπιτικό σιρόπι μελιού αρωματισμένο με φασκόμηλο
10ml Φρέσκο χυμό από λάιμ
2 Φύλλα λεμονιάς
1 χούφτα από καρύδια, φιστίκια Αίγινας και αμύγδαλα ωμά και ανάλατα (όπου έχουμε
καβουρδίσει, πιο πριν, με λίγη ζάχαρη).
Αλκοόλ ανά μερίδα: 2.77 μονάδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα σέικερ πατάμε με το γουδοχέρι τους ξηρούς καρπούς και μετά τρίβουμε μεταξύ τους τα φύλλα λεμονιάς για να μας βγάλουν το άρωμά τους και τα ρίχνουμε μέσα στο σέικερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και 5-6 πάγους. Ένα καλό χτύπημα ώστε να αναμιχτούν καλά τα υλικά μας και κάνουμε διπλό σούρωμα (αφροσυλλέκτη και σουρωτήρι) σε ένα ιδιαίτερο χαμηλό ποτήρι με τριμμένο πάγο και γαρνίρουμε με φύλλο λεμονιάς, δύο λεπτά καλαμάκια και είμαστε έτοιμοι να κλείσουμε το γεύμα μας με ένα ελαφρύ και ιδιαίτερο κοκτέιλ.
Μπορείτε να γευτείτε και να δοκιμάσετε το κοκτέιλ Μπαρ του ξενοδοχείου Kivo Art & Gourmet Hotel στη Σκιάθο, στο Καφέ Κοκτέιλ Μπαρ Puerto στην Παραλία του Βόλου και στην Άφησσο στα «6 Κλειδιά».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.