Αγωγή κατά ΕΡΓΗΛ και μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ο Αχιλλέας Μπέος

Την αισιοδοξία ότι ο Βόλος, η ΔΕΥΑΜΒ, οι πολίτες του Βόλου θα βγουν κερδισμένοι από αυτή την υπόθεση, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ και δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, που σήμερα το μεσημέρι κατέθεσε αγωγή κατά της ΕΡΓΗΛ και μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ξεκαθαρίζοντας ότι η ΔΕΥΑΜΒ θα πολεμήσει την υπόθεση αυτή με όλες της τις δυνάμεις.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος επισήμανε ότι καλό θα ήταν να μην υπάρχουν παραλείψεις και λάθη προηγουμένων ετών, αλλά αυτό θα το κρίνει το Δικαστήριο, ενώ επανέλαβε ότι γίνεται μια προσπάθεια για μια υπόθεση που έχει κριθεί στον Άρειο Πάγο, κατά την οποία δικαιώθηκε η ΕΡΓΗΛ και η ΔΕΥΑΜΒ καλείται να πληρώσει ποσό 9 εκ. €.

«Προσωπική μας εκτίμηση και γι’ αυτό κάνουμε το δικαστικό αγώνα, είναι ότι πρέπει ν’ ανοίξει ξανά η υπόθεση για υπόκρυψη στοιχείων και παραπλάνηση δικαστικών αρχών. Σήμερα είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε μήνυση και αγωγή γιατί έχουμε καινούργια στοιχεία τα οποία θα τα θέσουμε στη δικαιοσύνη κι αυτή πλέον έχει το λόγο. Πιστεύουμε πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα αποτελέσματα αυτής της πρωτοβουλίας, επισήμανε ο Αχιλλέας Μπέος.

Ερωτηθείς κατά ποίων στρέφεται η μήνυση, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ δεν θέλησε να αποκαλύψει λεπτομέρειες, αναφέροντας ότι «έχω δώσει εντολή στο δικηγορικό γραφείο και νομικούς να εξετάσουν το ενδεχόμενο των προσωπικών δεδομένων κι αν δεν υφίσταται τέτοιος λόγος, θα σας δοθούν και η μήνυση και η αγωγή. Επειδή είναι λεπτοί οι χειρισμοί ζητώ την κατανόησή σας».

Ο δήμαρχος εξήγησε ότι η μήνυση αφορά πρόσωπα και η αγωγή την ΕΡΓΗΛ, αλλά δεν είναι σε θέση και δεν θέλει να αποκαλύψει, για λόγους τακτικής, τι περιλαμβάνει η μήνυση . Όπως ανέφερε, μπορεί να είναι για πολιτικά πρόσωπα, για εργαζόμενους, μπορεί και την ΕΡΓΗΛ. Το σημαντικό, ανέφερε, είναι ότι και η μήνυση και η αγωγή κατατίθενται σήμερα.

Αναφερόμενος τέλος στο θέμα του εκπροσώπου των εργαζομένων στη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ Δημ. Κουτσιφέλη, ο Αχιλλέας Μπέος, τόνισε ότι δεν θεωρεί δεδομένο ότι είναι ένοχος ή ότι έχει συμβάλει σε κάποιες λάθος ενέργειες, αλλά ηθικά του ζήτησε να μη συμμετέχει στην ψηφοφορία, ως εκπρόσωπος των εργαζομένων. Ωστόσο, τόνισε ότι η Δικαιοσύνη θα κρίνει και θα αποφασίσει, ενώ διαβεβαίωσε ότι «αυτή την φορά να είστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρξει απαλλακτικό βούλευμα».

Η επίσκεψη στην ΑΓΕΤ
Πριν την κατάθεση της μήνυσης και της αγωγής ο Αχιλλέας Μπέος δήλωσε ότι έκανε εθιμοτυπική και ενημερωτική επίσκεψη στην ΑΓΕΤ.
Όπως ανέφερε η συζήτηση θα ολοκληρωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα στα κεντρικά της εταιρίας στην Αθήνα και θα αποφασιστεί πόσο πηγαίο νερό θα διεκδικήσει ο Δήμος από την ΑΓΕΤ, για να μην έχει ο Βόλος το καλοκαίρι πρόβλημα νερού έως ότου γίνουν τα έργα υποδομής που πρέπει να γίνουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.