Τετράδα αθίγγανων λήστεψε τρεις σε τέσσερις μέρες!

Μεταξύ των οποίων μια κοπέλα και ένας ανήλικος

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου τρεις περιπτώσεις ληστειών που έλαβαν χώρα το τελευταίο πενθήμερο στην πόλη του Βόλου.

Συνελήφθησαν ως δράστες χθες το βράδυ στο Βόλο, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, τέσσερις Έλληνες και συγκεκριμένα δύο 24χρονοι, μία 19χρονη και ένας 16χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, τρεις από τους δράστες, ηλικίας 16, 24 και 19 ετών, χθες το βράδυ μετέβησαν σε οικία 92χρονης Ελληνίδας και αφού χτύπησαν το κουδούνι της εξώπορτας, όταν η ηλικιωμένη τους άνοιξε, την παρέσυραν στο εσωτερικό της οικίας, όπου με την άσκηση βίας την ακινητοποίησαν και έκλεψαν το χρηματικό ποσό 200 €. Κατά την αποχώρησή τους όμως έγιναν αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς και συνελήφθησαν.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι τρεις αθίγγανοι μαζί με 24χρονο συνεργό τους, που επίσης συνελήφθη, διέπραξαν άλλες δύο ληστείες: Το βράδυ της Τετάρτης μπήκαν με παρόμοια μέθοδο σε σπίτι 57χρονου Έλληνα στη Ν. Ιωνία και με τη χρήση βίας αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 40 €, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ την περασμένη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, τις πρώτες πρωινές ώρες διέρρηξαν σπίτι 87χρονης Ελληνίδας και με τη χρήση βίας έκλεψαν το χρηματικό ποσό των 1.300 € και ένα χρυσό σταυρό.

Στην κατοχή των ληστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού, το οποίο αποδόθηκε στους νόμιμους δικαιούχους, μία ολοπρόσωπη κουκούλα και ένα ζευγάρι γάντια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.