Ανέβηκε το θερμόμετρο με τους εργαζόμενους να ζητούν διάλογο και ο δήμαρχος να αρνείται…

Κόντρες για το αν θα μιλούσαν, καθώς κατέθεσαν αίτημα λίγο πριν τη συνεδρίαση

ΜΠΕΟΣΓια άλλη μια φορά ανέβηκε το θερμόμετρο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με αφορμή τους εργαζόμενους και το αίτημα που κατέθεσαν για να μιλήσουν και να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, για το επεισόδιο της χειροδικίας δημοτικού συμβούλου κατά του ταμία του Δήμου Βόλου. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Μουλάς δήλωσε ότι δεν θα τους δοθεί ο λόγος, επειδή το αίτημα έφτασε προ προεδρείο στις 13.55 (πέντε λεπτά πριν την έναρξη), για να ξεσπάσει μεγάλη κόντρα μεταξύ Μουλά και δημάρχου με τις μειοψηφίες και τις παρατάξεις.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς ζήτησε να εκτονωθεί το κλίμα και να δοθεί ο λόγος στους εργαζόμενους για να μη «σέρνεται».
«Δεν γίνεται να φέρουν αίτημα πέντε λεπτά πριν ξεκινήσει το Συμβούλιο και να περάσει», απάντησε ο κ. Μουλάς, λέγοντας στις μειοψηφίες ότι πρέπει να αποφασίσουν πως θα λειτουργεί το Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι συνδικαλιστές φώναζαν και έλεγαν στις μειοψηφίες ότι «μας είπαν κοπρίτες κι εσείς σφυρίζετε αδιάφορα»;
Ο Απ. Νάνος είπε τον Γ. Μουλά ότι για τρίτη συνεχόμενη φορά μεροληπτεί σε βάρος των εργαζομένων, για να απαντήσει ότι εφαρμόζει τον κανονισμό. Ακολούθησαν φωνές και διαμαρτυρίες από του συμβούλους Γ. Μολοχίδη, Κ. Γαργάλα και Α. Δούρα, με τον τελευταίο να δηλώνει ότι οι μειοψηφίες δεν θα αποχωρήσουν αλλά πρέπει να σεβαστεί τη στοιχειώδη δημοκρατία.

Ο Γ. Μουλάς άρχισε να διαβάζει ερωτήσεις με αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν οι εργαζόμενοι, τους οποίους κατηγόρησε ότι κάνουν σόου, έκφραση στην οποί αντέδρασαν εργαζόμενοι και μειοψηφίες.
Ο Μ. Πατσιαντάς ζήτησε να δοθεί ο λόγος στους εργαζόμενους, γιατί δεν θα φύγουν και δεν θα τελειώσει το Συμβούλιο, αλλά ο πρόεδρος του Δ.Σ. συνέχιζε να διαβάζει ερωτήσεις, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι, ο πρόεδρος τους είπε να κάνουν ησυχία, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα και ειρωνίες σε βάρος του.
«Ο Δήμος ανήκει στο λαό και όχι στο κεφάλαιο» φώναζαν οι εργαζόμενοι τους είπε ο Μουλάς να κάνουν ησυχία και απάντησαν «φέρτε τα ΜΑΤ από κάτω τα έχετε».

«Δεν θα ξανάρθετε εδώ»
Λαμβάνοντας το λόγο ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος ζήτησε από τους εργαζόμενους να σεβαστούν το χώρο, οι εργαζόμενοι αντέδρασαν με φωνές για να τους απαντήσει ότι ο τρόπος αυτός δεν περνάει και ότι η Δημοτική Αρχή δεν τους φοβάται.
Ο δήμαρχος απείλησε ότι αν δεν τους δοθεί ο λόγος δεν θα ξαναμιλήσουν και δεν θα έρθουν ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο εργαζόμενοι αντέδρασαν λέγοντας ότι το Δημαρχείο είναι το σπίτι του λαού και ο δήμαρχος απάντησε ότι είναι εργαζόμενοι που δουλεύουν και αμείβονται, ενώ διερωτήθηκε που βρίσκεται ο θιγόμενος ταμίας.

Ο Αχ. Μπέος δήλωσε προς τους εργαζόμενους ότι έγινε συζήτηση με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων, αλλά τους είπε ότι με τέτοιο τρόπο δεν μπορούν να διεκδικήσουν κάτι.
Ο Συλλόγου Εργαζομένων Γιώργος Μαγιάκος του απάντησε ότι τους παραπλάνησε για το θέμα της αξιολόγησης και δεν συζητήθηκε στο Δ.Σ.
Ο Αχιλλέας Μπέος επιτέθηκε και κατά του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μ. Πατσιαντά κατηγορώντας τον ότι ο ίδιος έγραψε την ανακοίνωση των εργαζομένων κατά της Δημοτικής Αρχής και ο Γιάννης Μολοχίδης του είπε ότι, μ’ αυτές τις συμπεριφορές η Δημοτική Αρχή έγινε περίγελος σε όλη την Ελλάδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.