Αχ. Μπέος: Επιχειρήσεις και Σωματεία έκλεψαν ρεύμα – νερό με την ανοχή του Δήμου (video)

Κόντρα για ΔΕΥΑΜΒ και φοιτητές με τη μείζονα μειοψηφία

Άλλη μια υπόθεση παράνομης ηλεκτροδότησης και υδροδότησης Σωματείων και Επιχειρήσεων με την ανοχή του Δήμου, αποκάλυψε, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, που κατηγόρησε την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και τόνισε ότι ο σχετικός φάκελος θα είναι έτοιμος στις αρχές την ερχόμενης εβδομάδας. Σε κόντρα με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μ. Πατσιαντά για το θέμα της ΔΕΥΑΜΒ και των φοιτητών, του οποίους τον κατηγόρησε ότι υποκινεί, μετατράπηκε η ενημέρωση του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος μέχρι τη Δευτέρα θα είναι έτοιμος ο φάκελος ενός ικανού αριθμού Σωματείων και επιχειρήσεων που έκλεβαν ρεύμα και νερό από τον Δήμο Βόλου. «Ήδη ζητήσαμε τη σχετική λίστα από τη ΔΕΗ, τη ΔΕΥΑΜΒ και το λογιστήριο. Υπάρχει επιτροπή που ελέγχει μία – μία τις επιχειρήσεις και τα Σωματεία», δήλωσε ο δήμαρχος που ανέφερε ότι η νέα Δημοτική Αρχή προσπαθεί να βάλει σειρά στην πόλη, σύμφωνα με τις δυνατότητές της.

Ο δήμαρχος, στην ενημέρωση που έκανε στο σώμα, κατηγόρησε τον Μ. Πατσιαντά ότι υποκινεί τους φοιτητές και τους εργαζόμενους και τόνισε ότι με τους δεύτερους παράγινε η κατάσταση.
Απαντώντας στις κατηγορίες ότι είναι φασίστας, ο Αχ. Μπέος απάντησε ότι οι φασίστες δεν συζητούν με τους πολίτες και δεν κάνουν ότι μπορούν για να λύσουν προβλήματα.

Επίσης έκανε λόγο για πρωτοφανές σχέδιο ορισμένων ΜΜΕ που ο ίδιος λέει «άσπρο» και το παρουσιάζουν «μαύρο», φέροντας ως παράδειγμα την παραίτηση των στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ, που μεταφέρθηκε ως καρατόμηση, έκφραση που δεν χρησιμοποίησε ο ίδιος. Μάλιστα ανέφερε ότι ορισμένοι προσπάθησαν να μεταφέρουν δηλώσεις της ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης κας Γερακούδη, μέσω διαρροών θεσμικού στελέχους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ο Αχιλλέας Μπέος διερωτήθηκε γιατί δεν υπήρχαν εκθέσεις ορκωτών λογιστών τόσα χρόνια, ενώ για το θέμα των οφειλών του Χρ. Στεφόπουλου τόνισε ότι διέταξε ήδη ΕΔΕ και η θέση του είναι γνωστή, καθώς είπε στον ταμία ότι αν νιώθει ότι θίγεται να κάνει μήνυση. Επανέλαβε δε ότι καταδικάζει την ενέργεια της χειροδικίας και τόνισε ότι δεν υπάρχει επιχειρηματίας που να μην έχει οφειλές.

Για το θέμα του γιορταστικού διάκοσμου στην πόλη τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή θα αναμείνει μια εβδομάδα για να καταθέσουν και οι μειοψηφίες τις προτάσεις τους και δεν θα προβληθεί η πρόταση στη συνεδρίαση.

Τέλος, για το κυκλοφοριακό και για την κατηγορία ότι δεν έγινε μελέτη, ο δήμαρχος τόνισε ότι ο ομφάλιος λώρος με το παλιό καθεστώς κόβεται, η μελέτη έγινε από τις Τεχνικής Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου και συμβάλει η εταιρία «Αχ. Μπέος και συνεργάτες». Διεμήνυσε δε ότι δεν θα βγαίνουν λεφτά από το ταμείο του Δήμου για μελέτες και παγκάκια και ότι αυτά τα χρήματα θα πάνε στους πολίτες, χειροκροτούμενος από τους συμβούλους της πλειοψηφίας.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργαρίτης Πατσιαντάς δήλωσε ότι ο δήμαρχος ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και ζήτησε η συζήτηση να ανοίξει και για τους συμβούλους και όχι μόνο για τους επικεφαλείς των παρατάξεων, ωστόσο ο Γ. Μουλάς είπε ότι δεν το προβλέπει ο κανονισμός.

Σχετικά με τους φοιτητές δήλωσε ότι στο Δημαρχείο Βόλου ανέκαθεν διαμαρτυρόταν ομάδες πολιτών που είχαν διάφορα αιτήματα και είπε ότι ο δήμαρχος αποκάλεσε βάνδαλους.

Ο Αχιλλέας Μπέος απάντησε ότι ορισμένοι από τους φοιτητές προέρχονται από το Ματσάγγου και είπε τον Μ. Πατσιαντά να μη βάζει στο στόμα του εκφράσεις που δεν είπε, όπως βάνδαλοι.

Στις 6/11 η δίκη Στεφόπουλου
Για το θέμα του Χρ. Στεφόπουλος, ο επικεφαλής της μειοψηφίας τόνισε ότι στις 6 Νοέμβρη, και στο ακροατήριο θα ακουστούν τα επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές.
Ο Αχ. Μπέος ζήτησε από τον κ. Πατσιαντά να σεβαστεί το τεκμήριο της αθωώτητας και τόνισε ότι το Δικαστήριο θα αποφασίσει.
Ο δήμαρχος αστειεύτηκε προς τον κ. Πατσιαντά επιδεικνύοντας του το μπλουζάκι με το έμβλημα του Νικόλα που φορούσε (έμβλημα καμπάνιας που πρόκειται να ανακοινώσει για το Βόλο), για να του απαντήσει ότι τον αδυνατίζει.
Ο Μ. Πατσιαντάς είπε στον δήμαρχο ότι δεν δέχεται χιούμορ με την επιστημονική του δράση, έχει δώσει εξετάσεις επί δεκαετίες και «με τέτοιες αστειότητες δεν μπορείτε να υποβιβάζετε. Θα μιλάτε επί της ουσίας και πολιτικά. Αν δεν διδάχθηκε ο Δήμαρχος ούτε με την απάντηση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου τότε θα υποχρεωθώ να βρεθούμε σε άλλες πόρτες».

Για τον διάκοσμο είπε ότι η παράταξή του έχει έτοιμες προτάσεις και ζήτησε να γίνεται διαβούλευση έγκαιρα.
Αναωγορικά με τη ΔΕΥΑΜΒ, ο επικεφαλής της μειοψηφίας δήλωσε ότι «ο κομψός τρόπος που επιδιώξει τις απαιτήσεις ΔΕΥΑΜΒ δεν μπορεί να επικαλύψει ότι ο δήμαρχος θέλει να τους καρατομήσει τα στελέχη της και τους καλεί σε παραίτηση. Αν θέλετε να το αντικαταστήσετε με άλλους τους υπαλλήλους με πολιτική απόφαση μπορείτε να τους αντικαταστήσετε, αλλά κι αυτή μπορούν να καταφύγουν στα δικαστήρια», δήλωσε, καταλήγοντας ότι αν υπάρχουν στοιχεία και μπορούν να αναζητηθούν να γίνει.

Οι μειοψηφίες
Ο Μιχ. Μιτζικός χαρακτήρισε το περιστατικό καταδικαστέο της χειροδικίας συμβούλου κατά υπαλλήλου και τόνισε ότι διακρίνει απαξίωση έναντι των εργαζομένων, ενώ ανέφερε ότι χαιρετίζει τις μελέτες που γίνονται από τις υπηρεσίες.

Όπως ανέφερε δεν γίνεται αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και πάντα θα ψηφίζει με γνώμονα το συμφέρον της πόλης.

Ο Απ. Νάνος δήλωσε ότι ο αμοιβαίας σεβασμός φαίνεται στην πράξη και ο δήμαρχος δείχνει με τη συμπεριφορά του ότι ανέχεται καταδικαστέα φαινόμενα. Τόνισε ότι έχει αυταρχική συμπεριφορά προς τους εργαζόμενους που έκαναν καλά να αντιδρούν στη συμπεριφορά του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.