Βολιώτες σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη για εξετάσεις στεφανιογραφίας !

Υπέστη… «έμφραγμα» ο στεφανιογράφος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Το δικό τους «Γολγοθά» ανεβαίνουν εδώ και έναν περίπου μήνα οι καρδιοπαθείς τόσο της Μαγνησίας, όσο και των υπόλοιπων πόλεων της Θεσσαλίας, που με τα … παραπεμπτικά των γιατρών ανά χείρας, κατευθύνονται για τις εξειδικευμένες εξετάσεις στεφανιογραφίας, σε πόλεις εκτός Θεσσαλίας, όπως Θεσσαλονίκη ή Αθήνα με το οποιοδήποτε κόστος αυτό σημαίνει, τόσο σε μεγέθη οικονομικά όσο και υγείας…
Αιτία, η βλάβη που έχει υποστεί εδώ και περίπου ένα μήνα ο στεφανιογράφος της Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, που σύμφωνα με τους ειδικούς, έχει ξεπεράσει ήδη το χρονικό όριο ζωής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι συχνά τα περιστατικά συμπολιτών μας, οι οποίοι χρήζουν περαιτέρω ελέγχου της καρδιάς, μέσω του στεφανιογράφου. Το μοναδικό μηχάνημα, βρίσκεται στη Λάρισα, στο οποίο όμως παραπέμπονται και όλα τα υπόλοιπα σχετικά περιστατικά της Θεσσαλίας. Είναι ενδεικτικό μάλιστα, ότι καθημερινά, γίνονταν όσο δούλευε το μηχάνημα, από 6- 8 στεφανιογραφίες.

Η αποκατάσταση της βλάβης, σύμφωνα με πληροφορίες, κοστίζει περίπου 6.000 ευρώ με τη διοίκηση του Νοσοκομείου να έχει εγκρίνει, μέσω του Δ.Σ., την αποκατάσταση.
Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, κ. Θανάση Μηλιού στην εφημερίδα «ΜΑΓΝΗΣΙΑ», το πρόβλημα είναι υπαρκτό, καθώς ο στεφανιογράφος έχει ήδη ξεπεράσει τις αντοχές του, ωστόσο μέσα σε μια εβδομάδα όπως υποστήριξε, η βλάβη θα έχει επιδιορθωθεί. Όπως σημείωσε πάντως, η οριστική λύση θα δοθεί με την προμήθεια του νέου πλέον μηχανήματος, που έχει ζητηθεί μέσω του ΕΣΠΑ και φαίνεται να προχωρά μέσα στο τρίμηνο. Ο παλιός στεφανιογράφος, θα κρατηθεί ωστόσο σε λειτουργία ως εφεδρικός, όπως στις περιπτώσεις που χρειάζεται συντήρηση ο νέος ή θα απαιτείται η εξυπηρέτηση πολλών περιστατικών.
Η.Κ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.