Βολιώτισσα φοιτήτρια πολυτραυματίας στο δυστύχημα της Ισπανίας

Μια 23χρονη Βολιώτισσα φοιτήτρια είναι μεταξύ των τραυματιών σε δυστύχημα που έγινε χθες το πρωί, έξω από το Φρέζιναλς και είχε αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο 14 νέοι και να τραυματιστούν άλλοι 43 επιβαίνοντες.
Η κοπέλα, είναι φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κόρη υπαλλήλου του Δ. Βόλου και βρέθηκε στην Ισπανία μέσω του προγράμματος Erasmus, ενώ στο λεωφορείο επέβαιναν Ευρωπαίοι φοιτητές έσω προγραμμάτων ανταλλαγής.

Το τουριστικό λεωφορείο πριν ανατραπεί πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, όπου συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα, τραυματίζοντας τους δύο επιβαίνοντες του οχήματος. Το σημείο του δρόμου στο οποίο έγινε το δυστύχημα αναφέρεται ως το μοναδικό σε εκείνο το τμήμα με στροφή.

Ο οδηγός φέρεται να βρίσκεται μεταξύ των τραυματιών και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Υπ. Παιδείας: Έχει αποφύγει τον κίνδυνο η Ελληνίδα φοιτήτρια στην Ισπανία

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας, η κοπέλα, έχει αποφύγει τον κίνδυνο και νοσηλεύεται κανονικά η Ελληνίδα φοιτήτρια σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία της αναπληρώτριας υπουργού παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου, τόσο με την ελληνική πρεσβεία στην Μαδρίτη όσο και με την μητέρα της Ελληνίδας φοιτήτριας, το υπουργείο σας ενημερώνει πως η φοιτήτρια έχει αποφύγει τον κίνδυνο και νοσηλεύεται κανονικά».

Σύμφωνα με ανάρτηση της Ναυτεμπορικής, “σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται Ελληνίδα φοιτήτρια που επέβαινε στο πούλμαν το οποίο ανατράπηκε το πρωί της Κυριακής έξω από το Φρέζιναλς της Ισπανίας.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, η φοιτήτρια E.K. νοσηλεύεται στο Βαλεμπρόν της Βαρκελώνης, ένα από τα καλύτερα δημόσιο νοσοκομεία της Ισπανίας.
Οι γονείς της φοιτήτριας είναι καθοδόν προς τη Βαρκελώνη.
Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Έρευνα και Θρησκευμάτων, Σία Αναγνωστοπούλου, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ελληνική Πρεσβεία στη Μαδρίτη, από όπου έχει διαρκή ενημέρωση.
Σύμφωνα με το υπουργείο, ο δεύτερος Έλληνας που επίσης επέβαινε στο πουλμαν είναι είναι καλά στην υγεία του.
Επτά από τις 13 φοιτήτριες που σκοτώθηκαν στο τροχαίο με πούλμαν στην Ισπανία ήταν από την Ιταλία, δύο από τη Γερμανία, μια από τη Ρουμανία, μια από τη Γαλλία, μια από το Ουζμπεκιστάν και μια από την Αυστρία.
Οι φοιτήτριες είχαν ηλικία από 19 έως 25 ετών και μερικές δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας την ώρα που σημειώθηκε το τροχαίο”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.