Σε μονοπάτι μετά το Φυτόκο εντοπίστηκε ο 58χρονος από τις Άσπρες Πεταλούδες

Καλά στην υγεία του εντοπίστηκε, στις 12.45 σήμερα το μεσημέρι, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και υπαλλήλους του Ιδρύματος, ο 58χρονος Αχιλλέας Αντωνίου, που πάσχει από σύνδρομο Down, που είχε εξαφανιστεί από το Ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες», από το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ο 58χρονος, εντοπίστηκε να περιπλανιέται σε μονοπάτι μεταξύ Φυτόκου και Λέσχιανης, ταλαιπωρημένος αλλά καλά στην υγεία του και, με τη συνδρομή της Αστυνομίας, ήδη μεταφέρθηκε στις «Άσπρες Πεταλούδες», καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό διανοητικό πρόβλημα.

Για τον εντοπισμό του στήθηκε μεγάλη επιχείρηση από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική (σήμερα ήρθε κλιμάκιο της ΕΜΑΚ στο Βόλο) και εθελοντές (ΕΟΔ και Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων), που κατάφεραν, ευτυχώς, να τον βρουν καλά στην υγεία του. Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί αρχικά γύρω από τη Ίδρυμα και στη συνέχεια μεταξύ Μελισσατίκων (όπου τον είχαν δει) και Φυτόκου, όπου και τελικά βρέθηκε.

Όπως ανακοινώθηκε από το ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες», εντοπίστηκε σήμερα Παρασκευή, στις 12.45 ο αγνοούμενος Αντωνίου Αχιλλέας σε άριστη κατάσταση σε δασική έκταση στη περιοχή Λέσχιανη Μακρυνίτσας από ομάδα του Ιδρύματος αποτελούμενη από την Κοινωνική Λειτουργό του Ιδρύματος κα. Μπολολού, τη Ψυχολόγο του Ιδρύματος κα. Βεργούλια και την υπάλληλο του Ιδρύματος κα. Μαρκάκη. Επέστρεψαν στο Ίδρυμα συνοδεία της Ο.Π.Κ.Ε. Α.Δ. Μαγνησίας, που έκανε έρευνα κοντά στο σημείο που εντοπίστηκε ο 58χρονος.

Το Ίδρυμα Άσπρες Πεταλούδες ευχαριστεί τον Αστυνομικό Διευθυντή Τάξης Μαγνησίας Ταξίαρχο κ. Νικόλαο Γιαννέλο, τον Διευθυντή Ασφαλείας Μαγνησίας κ. Βασίλειο Καραΐσκο, καθώς και την Ο.Π.Κ.Ε. Μαγνησίας. Επίσης ευχαριστεί τη Πυροσβεστική Υπηρεσία Μαγνησίας και τον διοικητή της Αντιπύραρχο κ. Χαράλαμπο Πόζογλου, τον πυροσβέστη κ. Φώτιο Ράπτη, τον Επιχειρησιακό Αξιωματικό, πυραγό κ. Γεώργιο Κούργια, τον πυρονόμο κ. Άγγελο Ποντίδα, τον υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Μαγνησίας αντιπύραρχο κ. Άγγελο Κυρίτση, την πυραγό κα. Παρασκευή Παπαμανουήλ και το πυρονόμο κ. Γεώργιο Ιατρό, καθώς και τους ανθρώπους της ΕΜΑΚ που βοήθησαν με τη συμμετοχή ειδικού σκύλου.

Τέλος, η Διοίκηση του Ιδρύματος «Άσπρες Πεταλούδες» ευχαριστεί τους εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, τους εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του Παραρτήματος Μαγνησίας, και την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας για την καθοριστική συμβολή τους στον εντοπισμό του Αχιλλέα, όπως αναφέρει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.