Δέκα αντιδημαρχίες ανακοίνωσε ο Αχιλλέας Μπέος (Video)

Ανακοίνωσε κοινό ταμείο για τους αναξιοπαθούντες

σύμβουλοι1Τους δέκα αντιδημάρχους, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου και των νομικών προσώπων ανακοίνωσε σήμερα ο νέος δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, παρουσία της ομάδας πλειοψηφίας και ανακοίνωσε ότι ο ίδιος, οι αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι και αντιπρόεδροι των Νομικών Προσώπων, θα συμβάλουν με το 20% του μισθού τους κάθε μήνα, για τη δημιουργία κοινού Ταμείου υπέρ των αναξιοπαθούντων της πόλης. Επίσης δήλωσε ότι, αν η σύζυγός του δεχτεί να αναλάβει τη θέση της γραμματέως του, ο μισθός της θα πηγαίνει στο Ταμείο που θα δημιουργηθεί.
Ο Αχιλλέας Μπέος ζήτησε σκληρή κριτική των ΜΜΕ προς το πρόσωπό του και εξαπέλυσε για μια ακόμη φορά επίθεση κατά δημοσιογράφων, έκανε λόγο για δημοσιογραφικά «σκουπίδια», ενώ προανήγγειλε ότι, το επόμενο διάστημα, θα δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία πόσα; Χρήματα πήραν και από που τα «σκουπίδια» της δημοσιογραφίας, ενώ ανέφερε ότι κάποια ΜΜΕ και κάποιοι δημοσιογράφοι είχαν προνόμια.

Οι νέοι αντιδήμαρχοι
Ο νέος δήμαρχος Βόλου ανακοίνωσε 10 νέους αντιδημάρχους, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους προέδρους και αντιπροέδρους των Νομικών Προσώπων.
Αντιδήμαρχοι ορίζονται:
Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Δημήτρης Πέγιος
Πολεοδομίας, Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Τεχνικών Υπηρεσιών Αθ. Σταυρίδης (ειδικοί συνεργάτες Νικ. Λιάτζουρας και Γρηγ. Ζιώγας)
Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Καντόλας
Ποιότητας Ζωής και Πρασίνου Μίνα Καλογήρου (συνεργάτης Βασ. Κουσμαλής)
Ανάπτυξης, Τοπική; Απασχόλησης και Προγραμματισμού – διαχείρισης ΣΕΣ Αριστείδης Σαββάκης
Παιδείας και Πολιτισμού Γεωργία Τοκαλή – Μποντού
Τουρισμού και αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας Θανάσης Θεοδώρου
Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου, Ν. Ιωνίας και Περιφερειακών Ενοτήτων Δημήτρης Λιβογιάννης
Δημοτικών Κοιμητηρίων Γιώργος Σουίπας (συνεργάτης Στέφ. Βάτσιος)
Κοινωνικής Μέριμνας Τάσος Μπατζιάκας.
Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναλαμβάνει ο Γιώργος Μουλάς.

Όσον αφορά στους συνεργάτες των νέων αντιδημάρχων, ο δήμαρχος Βόλου τόνισε ότι είναι μη εκλεγμένοι σύμβουλοι, οι οποίοι θα βοηθήσουν στο έργο των αντιδημάρχων αμισθί, ενώ ανέφερε ότι η επιλογή των παραπάνω ήταν δύσκολη απόφαση για τον ίδιο και ότι δε σκοπεύει να κάνει αλλαγές στη θητεία των πέντε χρόνων, εκτός κι αν κάποιος τομέας υστερεί.
«Επέλεξα ανθρώπους για έργο που θα κάνουν και όχι φίλους και συγγενείς. Σε κάθε αντιδημαρχία υπάρχουν εθελοντές σύμβουλοι που δεν εξελέγησαν και θα βοηθήσουν στο έργο των αντιδημάρχων», ανέφερε ο Αχιλλέας Μπέος.

Ο νέος δήμαρχος ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα θα στείλει επιστολές σε όλες τις υπηρεσίες, ώστε οι αντιδήμαρχοι να πιάσου δουλειά άμεσα και να ενημερωθούν για το αντικείμενό τους, διότι πλέον έχουν μεγάλη ευθύνη.
Για τις Περιφερειακές Ενότητες τόνισε ότι θα δοθούν πολλές πρωτοβουλίες στα Τοπικά Συμβούλια και για το λόγο αυτό αποφάσισε να ορίσει μια αντιδημαρχία για Βόλο, Ν. Ιωνία και Περιφερειακές Ενότητες.

Ο Αχιλλέας Μπέος ευχήθηκε δύναμη, υγεία και ο Θεός να του δώσει δύναμη και υγεία για να κάνει πραγματικότητα όσα υποσχέθηκε και περιμένει ο κόσμος. «Όλοι θα κριθούμε από αυτά που θα κάνουμε και όχι απ’ αυτά που λέμε. Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε στο δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει», τόνισε.

Τέλος τόνισε ότι η νέα Δημοτική Αρχή, θα ανακοινώσει προσεχώς τους επιστημονικούς συνεργάτες θα δώσει προτεραιότητα στην προετοιμασία που πρέπει να γίνει στα σχολικά συγκροτήματα, ώστε οι μαθητές τον Σεπτέμβριο να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα.

«Δεν κάνω χάρες»
Ο δήμαρχος τόνισε ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που πάνε στο γραφείο του καθημερινά και του ζητούν χάρες, όπως δουλειά και άλλα πράγματα επί προσωπικού.
«Εγώ δεν κάνω χάρες προσωπικές, ούτε σε συγγενείς και φίλους. Δεν είναι δική μου επιχείρηση ο Δήμος και χάρη θα κάνουμε μόνο στο Βόλο, Μέσα από την εργασία και τη διάθεση θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, αλλά δεν κάνουμε προσωπικές χάρες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης αναφέρθηκε στις προσκλήσεις που λαμβάνει καθημερινά κυρίως από Συλλόγους και ζήτησε να τον συγχωρήσει ο κάθε Σύλλογος «αλλά ο κόσμος με επέλεξε για να κάνω έργο και όχι για δημόσιες σχέσεις. Εγώ είμαι δήμαρχος του Βόλου και προέχει το νοικοκύρεμα της πόλης και όχι το lifestyle».

Ταμείο αλληλεγγύης
Ο δήμαρχος προανήγγειλε τη δημιουργία ταμείου αλληλεγγύης για τους αναξιοπαθούντες της πόλης, στο οποίο θα συνεισφέρουν ο ίδιος, οι αντιδήμαρχοι, πρόεδροι των Νομικών Προσώπων και όσοι έχουν θέση που αμείβεται και τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη να επιβιώσουν.
Μάλιστα ανήγγειλε ότι αν η σύζυγός του αποφασίσει να είναι η γραμματέας του (διότι έχει να μεγαλώσει ένα μικρό παιδί), τότε θα εργάζεται αμισθί και ο μισθός της θα πηγαίνει κατευθείαν στο ταμείο αλληλεγγύης.

Όσον αφορά τα Νομικά Πρόσωπα πρόεδρος του ΔΕΟΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ θα προταθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο να αναλάβει ο Γιώργος Βλιώρας, με αντιπρόεδρο τον Μιχ,. Καπουρνιώτη, στην ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ πρόεδρος η Αναστασία Μορφογιάννη με αντιπρόεδρο τη Σοφία Χάλαρη, στην ΑΝΕΒΟ ο Ανδρέας Ζέρβας, στον ΣΥΔΙΣΑ – ΦΟΔΣΑ πρόεδρος ο Κώστας γανωτής με αντιπρόεδρο τον Απ. Ζαρκάδα – Βεργή.
Τέλος, πρόεδρος στη ΔΕΥΑΜΒ αναλαμβάνει ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος με αντιπρόεδρο τον ΔΣ τον Στέργιο Παπαευσταθίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.