ΔΕΥΑΜΒ: Περικοπή του ανθυγιεινού, αποχή και επίσχεση από τους εργαζόμενους

Με αποχή από υπερωριακή απασχόληση και εργασία Σαββατοκύριακα – αργίες και επίσχεση το Σάββατο, απαντούν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΜΒ, μετά την περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος για τον μήνα Μάιο εκ μέρους της Διοίκησης.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι, συγκλήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζόμενων της ΔΕΥΑΜΒ, σήμερα 28.05.2015 σε πλήρη απαρτία, μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

Στη συνέλευση τονίστηκε ότι η Διοίκηση παραβίασε τη συμφωνία που είχε πραγματοποιήσει με το ΔΣ του Συλλόγου, σε ότι αφορά στη μη υλοποίηση της απόφασης για το ανθυγιεινό αποκλειστικά για τη μισθοδοσία του Μαΐου, με αποτέλεσμα σε μεγάλο αριθμό εργαζομένων στην ύδρευση και το βιολογικό, να προστεθούν νέες περικοπές στη μισθοδοσία από 7 – 15%.

Επίσης, αναφέρθηκε ότι η Διοίκηση δεν έχει πρόθεση της αποπληρωμής των υπερωριών για το διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο του 2015, ούτε και της επιφυλακής.

Μετά από αυτά, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ τα παρακάτω:

1. Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε αποχή από υπερωρίες και εργασία Σάββατου, Κυριακής και Αργιών από το Σάββατο 30.05.2015.
2. Οι εργαζόμενοι με την κάλυψη της Γενικής Συνέλευσης θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας από την υπερωριακή απασχόληση και την υπηρεσία επιφυλακής, από το Σάββατο 30.05.2015.

«Κατανοώντας ότι ενδεχομένως οι κινητοποιήσεις να δημιουργήσουν προβλήματα στους πολίτες, οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ ζητούν την συμπαράστασή τους στον αγώνα τους για την πληρωμή της δουλειάς τους που επί πέντε μήνες προσφέρουν και την οποία δουλειά σαν υπερωρίες, νυχτερινή εργασία, εργασία Σαββατοκύριακων, η Διοίκηση αρνείται επιμόνως να αποζημιώσει», τονίζεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.