Διαβεβαίωση Δρίτσα ότι δεν ιδιωτικοποιούνται περιφερειακά λιμάνια

Στο Βόλο ο υπουργός Ναυτιλίας και η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος

ολβ 2Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να ιδιωτικοποιήσει τα περιφερειακά λιμάνια της χώρας, έδωσε από το Βόλο, όπου βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, που βρέθηκε μαζί με την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, στο πλαίσιο τελετή έναρξης των εκδηλώσεων της Ναυτικής Εβδομάδας. Ο υπουργός τόνισε ότι το υπουργείο εκπονεί σχέδιο χάραξης λιμενικής πολιτικής, που θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε λιμανιού και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, σε συνεργασία με τις κατά τόπους διοικήσεις, και σημείωσε ότι η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, είναι άξια και μπορούμε να έχουμε υψηλές προσδοκίες.
ολβ 1

Αρχικά οι επίσημοι βρέθηκαν στο χώρο στάθμευσης του λιμανιού, όπου δημιουργήθηκαν τοιχογραφίας για τον εορτασμό της Ναυτικής Εβδομάδας και στην είσοδο του πάρκινγκ αρχικά είχαν συγκεντρωθεί μερικές δεκάδες φοιτητές, στελέχη της Λαϊκής Ενότητας και του ΕΠΑΜ που διαμαρτύρονταν κατά της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού κατά της πολιτικής της κυβέρνησης και των μνημονίων.
Μετά τη λήξη της τελετής στο λιμάνι, οι επίσημοι κατευθύνθηκαν πεζοί στο κτίριο του ΟΛΒ όπου έμειναν για περίπου 20 λεπτά της ώρας και στις 20.31 αναχώρησαν για το χώρο έξω από τον Ιερό Ναό του Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα, από τους διαδηλωτές, που βρισκόταν υπό κλοιό λιμενικών.

Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν η υφυπουργός Υποδομών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο εκτελών χρέη δημάρχου Βόλου Θάνος Θεοδώρου, ο πρόεδρος του ΟΛΒ Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, οι διοικητές της Διεύθυνσης Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.

Αναφερόμενος στην πρόσκληση και την έλευσή του στο Βόλο, ο Θοδωρής Δρίτσας δήλωσε: «Τιμώ τη Μητρόπολη Δημητριάδας, την πόλη του Βόλου, τους φορείς της τοπικής κοινωνίας, που ενώνονται σε μια προσπάθεια να συνδέσουν τις προοπτικές της πόλης με τη θάλασσα, τους ανοιχτούς ορίζοντες και τις μεγάλες προσδοκίες.

Η Ναυτική Εβδομάδα, αποτελεί θεσμό που θα είναι διαρκές εφαλτήριο για πρόοδο και της κοινωνίας και της πόλης. Δεν υπάρχει θαλασσινή περιπέτεια και λιμενική προοπτική χωρίς συνέργεια σε όλη την κοινωνία».

Για την πολυετή οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα και κυρίως τους πολίτες ο υπουργός εκτίμησε ότι αυτό το φαινόμενο επί τόσα χρόνια οικονομικής ύφεσης δε συμβαίνει σε άλλες χώρες και τώρα πια τα πράγματα είναι σε οριακό σημείο. «Οφείλουμε να κινήσουμε τη διαδικασία ανάκαμψης. Πιστεύω ότι εκτός από αυτή την επώδυνη διαδικασία που ακολουθήσαμε, με τις αντιστάσεις και τους συμβιβασμούς μας είμαστε τώρα σε θέση να ανοίξουμε αυτή τη σελίδα. Δεν το έχει ανάγκη μόνο ο ελληνικός λαός, αλλά και η ύπαρξή του γιατί καμιά χώρα δεν μπορεί να αντέξει τόσα πολλά χρόνια σε διαρκή κρίση», τόνισε.

Αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών λιμανιών ο υπουργός Ναυτιλίας ξεκαθάρισε ότι «αυτή τη στιγμή δεν έχει τεθεί κανένα τέτοιο ζήτημα. Αντιθέτως έχει τεθεί ένα νέο συγκροτημένο σχέδιο – και όχι αφημένο στην τύχη του, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα – για τη χάραξη μιας λιμενικής πολιτικής που θα λαμβάνει υπόψη της για κάθε λιμάνι τις ιδιαιτερότητες και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, σε συνεργασία με τις κατά τόπους διοικήσεις». Ακόμη, εξήρε τη διοίκηση του ΟΛΒ ΑΕ λέγοντας ότι είναι άξια και πως μπορούμε να έχουμε υψηλές προσδοκίες.

Τέλος, για την επίσκεψη Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα ο κ. Δρίτσας ανέφερε πως δεν σηματοδοτεί κάτι για ειδικά για τη ναυτιλία, αν και -όπως είπε- η Ρωσία είναι μια δύναμη που παίζει ρόλο και στις θάλασσες. «Εκείνο που έχει σημασία η χώρα μας να σταθεροποιήσει την πολυδιάστατη εξωτερική της πολιτική που η κυβέρνηση έχει χαράξει συστηματικά και βήμα-βήμα και ήδη τα αποτελέσματά της έχουν αρχίσει να φαίνονται. Είμαστε κοιτίδα ασφάλειας και ειρήνης σε μια ταραγμένη περιοχή και μπορούμε να λειτουργήσουμε και ως διαμεσολαβητική δύναμη για να άρουμε αντιθέσεις που δεν πρέπει να τις αφήσουμε να εξελιχθούν και να γίνουν επικίνδυνες”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι άλλοι φορείς

Η υφυπουργός ΠΟΜΕΔΙ Μαρίνα Χρυσοβελώνη είπε ότι η Ναυτική Εβδομάδα έχει γίνει θεσμός και συνεχάρη την Μαγνήτων Κιβωτός που στην περιοχή μας είναι θεματοφύλακας της πολιτιστικής παράδοσης, αλλά και της ιστορίας. «Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να πλαισιώσουμε αυτή την προσπάθεια ώστε οι δράσεις της να πολλαπλασιαστούν γιατί έτσι διασφαλίζεται η ενότητα ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή της κρίσης, διότι θεωρώ ότι κανένας λαός δεν μπορεί να προσβλέπει στο μέλλον όταν δεν διαφυλάττει και δεν προβάλει τον πολιτισμό και την ιστορία του».

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο Λιμενικό σώμα που τιμάται φέτος και για τις εκδηλώσεις ανέφερε ότι η Μαγνήτων Κιβωτός θα δώσει την ευκαιρία σε όλους να γιορτάσουν, να συνυπάρξουν και να νιώσουν τη χαρά που κανείς δεν μπορεί να στερήσει. Επίσης, εξήρε τη συνεργασία όλων των φορέων για τη διοργάνωση της Ναυτικής Εβδομάδας, λέγοντας πως «όλοι μαζί ξεκινάμε μια όμορφη περίοδο για την πόλη και πως αυτή η ανταπόκριση θα έχει και συνέχεια».

Τέλος ο διοικητής του ΟΛΒ Θρασ. Σταυριδόπουλος δήλωσε ότι η Ναυτική Εβδομάδα έχει μεγάλη σημασία γιατί ο μήνυμα που βγαίνει είναι η σταθερή, διαρκής, ιστορική σχέση του Έλληνα με τη θάλασσα και την Ελληνική ναυτιλία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.