Εισαγγελική έρευνα για τα «δόντια» στις Αλυκές

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από τον Εξωραϊστικό Ν. Παγασών

Εισαγγελική έρευνα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη για τους αρχαίους πεσούς, στο ύψος των Αλυκών, όπως προέκυψε από την επίσκεψη, σήμερα το πρωί, των μελών του Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου στην εισαγγελέα υπηρεσίας, όπου και υποστήριξαν ότι κατέθεσαν υπόμνημα για την κατάσταση που επικρατεί και μήνυση κατά της προϊσταμένης της ΙΓ’ Εφορίας Προϊστορικών Αρχαιοτήτων Αργυρώς Ιντζεσίλογου.

Σε δηλώσεις του έξω από το γραφείο της εισαγγελέως, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Κώστας Βιδανόπουλος, τόνισε ότι, εκ μέρους της συνοικίας και ως υπεύθυνος της περιοχής από τη στροφή Πευκακίων μέχρι το Σωρό, τόνισε ότι ο Σύλλογος πήγε στην Εισαγγελία, για να υποβάλει μήνυση κατά της Αρχαιολογίας και της προϊσταμένης κας Ιντζεσίλογου «η οποία δε δέχεται μέχρι στιγμής ούτε καν να συζητήσει το θέμα για την μετατόπιση του ενός πεσσού γιατί όπως υποστηρίζει αν μετατοπιστεί ο ένας πεσσός θα είναι σα να «ματώνουν» τα αρχαία μνημεία», όπως ανέφερε.

Ο κ. Βιδανόπουλος ζήτησε από τους φορείς να δώσουν μια λύση, αλλά επειδή η Αρχαιολογία είναι ανένδοτη, ο Σύλλογος αποφάσισε να κάνει παράσταση στην Εισαγγελία.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου τόνισε ότι στο αίτημα για μετατόπιση του ενός πεσού από το δρόμο, ώστε να μη γίνονται ατυχήματα, αρωγός είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη.

«Μέχρι στιγμής έχουμε θρηνήσει πέντε νεκρούς, τρεις παράλυτους, υπάρχουν κι άλλοι τραυματίες. Επίσης με την κ. Κολυνδρίνη που μας έχει στηρίξει και βοηθήσει πάρα πολύ συζητήσαμε και το θέμα για το Αλυγαρόρεμα στη γέφυρα του Πρ. Ηλία που πρέπει να γίνει διαπλάτυνση να φύγει η στροφή και να γίνει κόμβος στην οδό Δουλκέρογλου όπου εκεί θρηνήσαμε πέντε θύματα εκ των οποίων ένα αγοράκι τον Αποστόλη 12 ετών», επισήμανε ο κ. Βιδανόπουλος.

Ερωτηθείς αν είχε κάποια συνάντηση με την Δημοτική Αρχή, ο κ. Βιδανόπουλος υποστήριξε ότι ο Δήμος είχε ενδιαφερθεί πάρα πολύ για το θέμα αλλά διευκρίνισε ότι η αρμοδιότητα του Δήμου είναι μόνο στη συντήρηση. Όσον αφορά στο νέο δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, ανέφερε ότι ακόμη δεν έχει αναλάβει καθήκοντα, αλλά θα ζητήσει συνάντηση για τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.