Εξοπλισμός άνω των 2 εκ. € σε Νοσοκομείο και Κέντρα Υγείας από το ΕΣΠΑ

Εκδήλωση με αφορμή την ολοκλήρωση της προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου Βόλου και των Κέντρων Υγείας, που έγινε μέσω του ΕΣΠΑ, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Βόλου, παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, της πρώην υφυπουργού Υγείας Ζέττας Μακρή και του πρώην διοικητή του «Αχιλλοπούλειου» Κώστα Καραμπάτσα.
Ακόμη, παραβρέθηκαν ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νέστορας Αντωνίου, ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Χαράλαμπος Μπαλής, ο βουλευτής της Ν.Δ. Χρ. Μπουκώρος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας «Αγ. Ανάργυροι» Βασίλης Γιαννάκος.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΌπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, πρόκειται για εξοπλισμό προϋπολογισμού άνω των 2 εκ. €, ενώ υπάρχουν και κτιριακά έργα σε εξέλιξη στο Νοσοκομείο Βόλου, στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, τα Περιφερειακά Ιατρεία Καναλίων, Σούρπης και τον εξοπλισμό τους, ενώ παρελήφθησαν καινούργια ασθενοφόρα ακόμη και 4Χ4 για απόμακρες περιοχές.

Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε τους ανθρώπους που έτρεξαν για τα έργα αυτά και δήλωσε ότι η Περιφέρεια ενέταξε στο ΕΣΠΑ ότι ζητήθηκε σε επίπεδο Μαγνησίας. Συμπλήρωσε δε ότι τα περισσότερα έχουν συμβασιοποιηθεί, αρκετός εξοπλισμός έφτασε στο Νοσοκομείο και είναι προς χρήση και τα υπόλοιπα έχουν δρομολογηθεί και είναι θέμα χρόνου να τα προμηθευτεί, καθώς δεν υπάρχουν εργολαβίες και διαγωνισμοί στον αέρα.
Ο Κ. Αγοραστός δήλωσε ότι με τον εξοπλισμό αυτό αναβαθμίζεται η ποιότητα της παρεχόμενης δημόσιας υγείας και δήλωσε ότι «δεν πρέπει οι άνθρωποι που δεν έχουν χρήματα να τρέχουν σε ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας, αλλά και αυτοί που έχουν χρήματα να έρχονται στα δημόσια Νοσοκομεία, αυτός είναι ο στόχος μας».

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, ο στόχος επετεύχθη σε μια δύσκολη στιγμή, διότι υπήρχε σχέδιο, υπομονή, επιμονή και ήμασταν μια ομάδα, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι πρότυπο λειτουργίας του Κράτους από δω και πέρα. «Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι πάνω απ’ όλα δεν είναι τα κόμματα, αλλά η πολιτική για τον άνθρωπο και η ένωση των δυνάμεων για να κερδίσουμε το μέλλον μας και πάνω απ’ όλα είναι η Ελλάδα, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες», σημείωσε ο περιφερειάρχης.

«Συνεχίζουμε βάζοντας στόχους»
Ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Κώστας Καραμπάτσας, ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Νοσοκομείου Βόλου που δύο χρόνια πριν και αφού δεν είχε γίνει τίποτα, εντάχθηκαν όλα τα έργα σε χρόνο ρεκόρ, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες. Επίσης τόνισε ότι η ειδική ομάδα ΕΣΠΑ, έκανε κολοσσιαίο έργο, αδιανόητο για τα δεδομένα της γραφειοκρατικής διοίκησης.
«Το μήνυμα είναι ότι συνεχίζουμε βάζοντας στόχους και πετυχαίνοντας και τα υπόλοιπα», ανέφερε ο νυν διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Μηχανήματα για όλες τις ανάγκες
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Χαράλαμπος Μπαλής ανέφερε ότι τα έργα εντάχθηκαν τον Οκτώβριο του 2013, ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2015, με τις τελικές υπογραφές των συμβάσεων.

Αφορούν δε τις ανάγκες όλων των κλινικών του Νοσοκομείου και τις ανάγκες των Κέντρων Υγείας, για διάφορα είδη όπως αναισθησιολογικά συγκροτήματα, καρδιογράφοι, αναπνευστήρες, χειρουργικά εργαλεία, χειρουργικές τράπεζες, μηχανήματα αιμοκάθαρσης και υπέρηχοι, ενώ ήδη έχει αρχίσει η παραλαβή των μηχανημάτων όπως των 10 μηχανημάτων αιμοκάθαρσης που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η μονάδα Τεχνητού Νεφρού.
Σύ6μφωνα με το κ. Μπαλή, η αξία του εξοπλισμού του Νοσοκομείου είναι 1.055.000 € με αρχική δαπάνη 1.300.000 € και των Κ.Υ. η αρχική ήταν 500.000 € η τελική κατακύρωση 300.000 € και περιλαμβάνει μηχανήματα οδοντιατρικά, ακτινολογικά για όλες τις ανάγκες των Κ.Υ.

Παράδειγμα πιλότος
Για παράδειγμα- πιλότο έκανε λόγο ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Νέστορας Αντωνίου, που τόνισε ότι ένας μηχανισμός μπορεί να δουλεύει σε μια κατεύθυνση τέτοια που υπογράφονται συμβάσεις έρχονται μηχανήματα, ενώ τόνισε ότι υπάρχει πολύ καλή απορρόφηση υπάρχει.
« Δεν είναι μόνο η απορρόφηση αλλά ότι κινείται ένας μηχανισμός, δεν προσβάλλει ζητήματα που αφορούν κοινωνία και δημιουργεί εκείνες τις αισθήσεις που το παράδειγμα πολύ να αποτελέσει πιλότο για να στηρίζεται η ενέργεια για να προχωρήσουμε», υπογράμμισε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.