Επαναδραστηριοποιείται η «Κίνηση Ελπίδας Πολιτών»

Εκδήλωση μνήμης για τον Κ. Κόγια και την πορεία στην Αθήνα

Δραστηριοποιείται ξανά η «Κίνηση Ελπίδας Πολιτών», όπως επισημάνθηκε στη σημερινή εκδήλωση μνήμης του αλησμόνητου αγωνιστή Κώστα Κόγια, με την ευκαιρία συμπλήρωσης τριών χρόνων από τη μεγάλη πεζοπορία από το Βόλο στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση που έγινε έξω από το περίπτερο του εκλιπόντος, στην οδό Αργοναυτών, συγκεντρώθηκαν λίγοι, αλλά εκλεκτοί φίλοι του και εκπρόσωποι φορέων που τίμησαν τη μνήμη του, ενώ έγιναν ομιλίες από τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΜ Τρ. Πλαστάρα, τον πρόεδρο του Συλλόγου Περιπτερούχων Βασ. Τόπα,νώτο παρών έδωσαν συναγωνιστές του της Κίνησης Ελπίδας Πολιτών, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Λαΐνας και άλλοι.

Ο χήρα του Κώστα Κόγια Λίτσα δήλωσε ότι σήμερα συμπληρώνονται τρία χρόνια από εκείνο το Σάββατο 13 Οκτώβρη του 2012 που πήγαμε με τα πόδια στην Αθήνα. «Όλο αυτό το εμπνεύστηκε ο Κώστας Κόγιας, το οργάνωσε μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και ξεκινήσαμε να πάμε να διαμαρτυρηθούμε για εκείνα τα σκληρά μέτρα που ταλάνιζαν την κοινωνία τότε», ανέφερε.

Σήμερα τα μέτρα συνεχίζουν να είναι δυσβάστακτα και η Λίτσα Κόγια τόνισε ότι τα άτομα που ήταν μαζί και τότε, αποφάσισαν να δραστηριοποιηθεί ξανά η Κίνηση Ελπίδας Πολιτών να ξεκινήσει πάλι τις παρεμβάσεις, όπου χρειάζεται και για όποια κοινωνική ομάδα πλήττεται. «Αυτό θα κάνουμε, επιβάλλεται μόνο και μόνο στη μνήμη του Κώστα. Εκείνος ήταν ο εμπνευστής κι εμείς οι συνεχιστές του οράματός του», ανέφερε.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο από την πορεία της Κίνησης Πολιτών στην Αθήνα και τις παραστάσεις διαμαρτυρίας που είχαν γίνει στα υπουργεία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.