Επιβαρυμένο μικροβιακά το νερό σε Πορταριά – Μακρινίτσα

Τοποθετήθηκε χλωριωτής στη Μακρινίτσα το ίδιο θα γίνει και στην Πορταριά

Επιβαρυμένο με μικροβιακό φορτίο εκτός προδιαγραφών που ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το νερό ανθρώπινης κατανάλωσης βρέθηκε το νερό σε Πορταριά και Μακρινίτσα, σε έλεγχο που έγινε στις 30 Μαρτίου και η ΔΕΥΑΜΒ θα προχωρήσει σε χλωρίωση και συνεχείς ελέγχους για να παρακολουθεί την ποιότητά του.

Ήδη, σήμερα το απόγευμα τοποθετήθηκε χλωριωτής στη Μακρινίτσα, ενώ το ίδιο θα γίνει τις επόμενες ημέρες και στην Πορταριά.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, μετά από αναλύσεις σε πρόσφατες προγραμματισμένες (30.03.2015) δειγματοληψίες νερού ύδρευσης σε δίκτυα της Τοπικής Κοινότητας Μακρινίτσας και της Δημοτικής Ενότητας Πορταριάς ανιχνεύθηκε μικροβιακό φορτίο εκτός προδιαγραφών που ορίζει η ΚΥΑ Υ2/2600/2001 με τις τροποποιήσεις της, για «νερό ανθρώπινης κατανάλωσης».

«Η ΔΕΥΑΜΒ παρά τις αντιδράσεις και επανειλημμένες καταστροφές – δολιοφθορές στα συστήματα χλωρίωσης του πόσιμου νερού (για τις οποίες πράξεις έχουν υποβληθεί μηνύσεις) με γνώμονα την διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας προχωρεί άμεσα (για άλλη μια φορά) σε όλες τις εκ του Νόμου ενδεικνυόμενες και απαιτούμενες ενέργειες», αναφέρεται στο δελτίο.

Τα αποτελέσματα κοινοποιήθηκαν τόσο στη Διεύθυνση Υγείας όσο και στον αντιδήμαρχο Δημοτικών Ενοτήτων, προκειμένου με τη σειρά του να ενημερώσει τους κατοίκους των περιοχών.

Η ΔΕΥΑΜΒ μετά τις απαραίτητες ενέργειες θα προβεί σε επαναλαμβανόμενες δειγματοληψίες και αναλύσεις του πόσιμου νερό για τα αποτελέσματα των οποίων θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.