Εργαζόμενοι: «Χειροδικίες και πολιτικός τραμπουκισμός στο έπακρο, ακολουθούν κινητοποιήσεις»

Τονίστηκε σε συνέντευξη με αφορμή τη μήνυση κατά της Θάλειας Στάχτου

ΠΑΤΣΙΑΝΤΑΣ - ΤΣΑΝΗΣ
Για χειροδικίες, πολιτικούς τραμπουκισμούς, απειλές και εντολές «παρατρεχάμενων» της Δημοτικής Αρχής Βόλου προς εργαζόμενους, έκανε λόγο ο Σύλλογος ΟΤΑ Μαγνησίας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, παρουσία εκπροσώπου της Ομοσπονδίας, επανέλαβαν ότι οι εργαζόμενοι δεν εκβιάζονται και ότι θα ακολουθήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις, αν δεν αποσυρθεί η μήνυση σε βάρος της προέδρου του Συλλόγου.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν, σε ένδειξη συμπαράστασης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς, οι σύμβουλοι της «Επιλογής Ευθύνης» Νατάσσα Οικονόμου και Φ. Λαμπρινίδης, οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι Ελένη Ανδρέου – Μεϊκοπούλου, Κ. Γαργάλας Φωτεινή Κοκκινάκη και Νίκος Κανελλής.
Επίσης παραβρέθηκαν ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Αλμυρού Νίκος Τσανής, ο πρόεδρος των συνταξιούχων της ΑΓΕΤ, ο γραμματέας του ΕΚΒ Δημήτρης Βασιλείου, καθώς και εκπρόσωποι άλλων φορέων.
Όπως επισημάνθηκε στη συνέντευξη για πρώτη φορά στην Ελλάδα Δημοτική Αρχή καταθέτει μήνυση κατά προέδρου Συλλόγου Εργαζομένων.

«Στην πόλη που γέννησε το πρώτο Εργατικό Κέντρο της χώρας έχουμε και την πρώτη Δημοτική Αρχή που ασκείται στον πολιτικό τραμπουκισμό και την συνδικαλιστική δίωξη», ξεκίνησε τη συνέντευξή της η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θάλεια Στάχτου. Όπως ανέφερε, από την πρώτη στιγμή η Δημοτική Αρχή Βόλου εγκαινίασε απέναντι στους εργαζόμενους την τακτική του τσαμπουκά ώστε να τους χρησιμοποιήσει για να πετύχει τους ιδιοτελείς σκοπούς της.

«Ο ίδιος ο Μπέος φώναζε στους διαδρόμους «τεμπέληδες και άχρηστους» τους υπαλλήλους και ότι «θα φτύσουν το γάλα της μάνας τους», τόνισε και υπενθύμισε το περιστατικό με το χαστούκι Στεφόπουλου στον ταμία του Δήμου, περιστατικό για το οποίο ο Σύλλογος κινητοποιήθηκε.
Η πρόεδρος του Συλλόγου ΟΤΑ θύμισε την περίπτωση που η ίδια εργαζόταν στη σήραγγα για την οποία εκκρεμεί εισαγγελική έρευνα, όταν ο ίδιος ο Μπέος βρέθηκε εκεί και συμπεριφέρθηκε σε εργαζόμενους με το γνωστό τρόπο του.

Άπειρες μετακινήσεις
«Εξάλλου, οι άπειρες μετακινήσεις του προσωπικού, που γίνονται προς …συμμόρφωση και καταλήγουν σε αποδιοργάνωση των υπηρεσιών, αυτό το χρονικό διάστημα υπογραμμίζουν το πνεύμα αυτής της δημοτικής αρχής», δήλωσε η Θάλεια Στάχτου, φέροντας ως παράδειγμα εννέα μετακινήσεις υπαλλήλου σε μια περίπτωση και τρεις μετακινήσεις άλλου υπαλλήλου στο ίδιο πόστο…

Παρανομίες σε χρήση οχημάτων και εξοπλισμό
Επίσης κατήγγειλε ότι υπάρχουν περιστατικά με παρανομίες στην κίνηση οχημάτων, με αιρετοί και μη, να οδηγούν παράνομα τα δημοτικά οχήματα είτε ζητούν από τους υπαλλήλους να παρανομήσουν.

Ερωτηθείσα σχετικά τόνισε ότι ο αντιδήμαρχος Θαν. Σταυρίδης, κατεβαίνει για καφέ Κυριακές στην Πλατεία Ελευθερίας, με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο.
«Άλλες φορές μπορεί να μην είναι οχήματα αλλά εξοπλισμός όπως για παράδειγμα εξέδρες ή ακόμα και οι ίδιοι οι υπάλληλοι», είπε και πρόσθεσε ότι με εντολή του αντιδημάρχου Δημ. Λιβογιάννη, μεταφέρθηκε εξέδρα του Δήμου σε κατάστημα εστίασης για εκδήλωση που επρόκειτο να γίνει.

«Κάποιοι ανεκδιήγητοι από αυτούς που συνυπέγραψαν την μήνυση, μας παρότρυναν και προσωπικά να παρανομήσουμε για να εξυπηρετήσουνε τα ρουσφετάκια τους και όταν δεν ικανοποιήσαμε τα κέφια τους μας εξύβρισαν», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Συλλόγου ΟΤΑ.

Συμπλήρωσε δε ότι ο οποιοσδήποτε κολλητός της Δημοτικής Αρχής για τις δικές του ιδιοτέλειες και τα συμφέροντά του περιφέρεται στους διαδρόμους του Σπίρερ του Δημαρχείου και της Καθαριότητας, δίνοντας εντολές και δήλωσε ότι «αυτό σημαίνει συνακόλουθα άμεση αστική και ποινική ευθύνη για συγκεκριμένους υπαλλήλους. Είναι επικίνδυνη εξωθεσμική λειτουργία και αποβαίνει ζημιογόνα και για τους πολίτες».

«Βρήκαν τοίχο να ξυστούν»
Η πρόεδρος του Συλλόγου ΟΤΑ ανέφερε ότι το δίλημμα από την πρώτη στιγμή του καθενός που θέλει να λέγεται συνδικαλιστής αλλά και έντιμος άνθρωπος, είναι να έσκυβε το κεφάλι του και να έβρισκε τρόπο να «νταλαβερίζεται» και να συνυπάρχει μ’ αυτή την κατάσταση ή να παίζει το ρόλο του για τον οποίο τον ανέδειξε η ψήφος των συναδέλφων.

«Ε, λοιπόν αυτό κάνουμε εμείς που έχουμε την ευθύνη αυτού του σωματείου», δήλωσε η Θάλεια Στάχτου, προσθέτοντας ότι αν αυτοί, μπερδεμένοι και ζαλισμένοι απ’ τις δίκες και καταδίκες που πέφτουν βροχή, θέλουν για αντιπερισπασμό να εμπλέξουν και εργαζόμενους για να τους εκφοβίσουν, πολύ απλά «βρήκαν τοίχο να ξυστούν».
Η πρόεδρος του Συλλόγου ΟΤΑ τόνισε ότι σ’ αυτή την πόλη δεν περνάνε τέτοιες τακτικές και η Δημοτική Αρχή να μην έχει τέτοιες αυταπάτες, ενώ έκανε λόγο για θέμα Δημοκρατίας και νομιμότητας, κάτι που απέδειξε η γενικευμένη αλληλεγγύη των φορέων και της κοινωνίας ευρύτερα.

«Είναι περαστικοί από την πόλη»
Η Θάλεια Στάχτου επισήμανε στους συμβούλους που βάζουν την υπογραφή τους σε τέτοια φιρμάνια ότι μάλλον ξεχνούν ότι ορισμένοι μπορεί να είναι περαστικοί απ’ την πόλη και τον Δήμο αλλά οι υπόλοιποι «θα είμαστε εδώ και την επόμενη μέρα, υπόλογοι στους πολίτες».
Εμείς οι δημοτικοί υπάλληλοι πρωτοστατούμε στον αγώνα για νομιμότητα, τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας και των δικαιωμάτων μας Δημοκρατία στους εργασιακούς χώρους και κατοχύρωση της δημοκρατικής έκφρασης. Στην κατεύθυνση αυτή θα ξεδιπλώσουμε πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα, τόνισε.

Στο πλαίσιο της μήνυσης, η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων καλείται να καταθέσει στο Πταισματοδικείο Βόλου, στις 3 Μαρτίου, όπου αναμένεται και πάλι να γίνει συγκέντρωση αλληλέγγυων φορέων, ενώ στο ενδιάμεσο διάστημα θα γίνουν και άλλες δράσεις.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ
Το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου και της ΠΟΕ ΟΤΑ Γιώργος Μαγιάκος δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν σταθεροί, δουλεύοντας ανιδιοτελώς και δεν μπορούν να μπουν στη διαδικασία απαντήσεων δια του Τύπου.
«Είμαστε απέναντι σε οποιονδήποτε θίγει τα συμφέροντα των εργαζομένων και των πολιτών του Δήμου», ανέφερε.

Ο Βασίλης Κλούφης, μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕ – ΟΤΑ εξέφρασε τη στήριξη της Ομοσπονδίας στην εργαζόμενη, τη γυναίκα αι έναν άνθρωπο που εργάζεται για το συμφέρον της πόλης και των δημοτών και ανέφερε ότι οι Διοικήσεις των Σωματείων Εργαζομένων δεν είναι εκτελεστικά όργανα κανενός.
«Οι συνδικαλιστές δεν συναλλάσσονται και δεν στέκονται «προσοχή» στη Δημοτική Αρχή», ανέφερε και πρόσθεσε ότι η ΠΟΕ – ΟΤΑ, θα βρεθεί απέναντι σε όποιον θέλει να τρομοκρατήσει εργαζόμενους.

Ο Β. Κλούφης κάλεσε τη Δημοτική Αρχή Βόλου, όσο είναι ακόμη νωρίς, να αποσύρει τη μήνυση και τόνισε ότι, αν χρειαστεί, η ΠΟΕ ΟΤΑ θα επανέλθει δυναμικά.
Το μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕ – ΟΤΑ, απέδωσε μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση αυτή, τόσο στους εργαζόμενους, που από φόβο δεν έχουν αντιδράσει, όσο και στην κοινωνία του Βόλου που ανέχεται τέτοια φαινόμενα.

«Επιβεβαιώθηκε η ΔΑΣ ΟΤΑ»
Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Εύη Καρυδάκη, τόνισε ότι επιβεβαιώνεται η ΔΑΣ ΟΤΑ που έλεγε ότι η Δημοτική Αρχή Μπέου εφαρμόζει τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, με εντατικοποίηση της δουλειάς, απαξίωση των υπηρεσιών και περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών.
«Το θέμα αφορά όλους τους εργαζόμενους, που βλέπουν τη Δημοτική Αρχή Μπέου να έρχεται με τον «βούρδουλα» να εφαρμόσει το αντιλαϊκό πακέτο», δήλωσε η Εύη Καρυδάκη, που κάλεσε τους εργαζόμενους να ορθώσουν το ανάστημά τους και να μη λυγίσουν στην τρομοκρατία.

Δήμος: «Ξανά στα Δικαστήρια»
«Εδώ ο κόσμος χάνεται και η… Στάχτου συνδικαλίζεται!!!» Την ώρα που τα πάντα γύρω μας απειλούνται με κατάρρευση, δυστυχώς ούτε να χαμογελάσει μπορεί κανείς με τις φαιδρότητες της “γιαλαντζί” συνδικαλίστριας, Θάλειας Στάχτου, και των άλλων ομοίων της κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών, τονίζει σε δελτίο τύπου – απάντηση ο Δήμος Βόλου.

«Η προσπάθεια που γίνεται, να καταστεί ένα θέμα προσωπικής της διένεξης με δημοτικούς συμβούλους, που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη εναντίον της για πολύ συγκεκριμένους λόγους, καθώς θεώρησαν ότι θίχτηκαν και συκοφαντήθηκαν από δηλώσεις της, σε κυρίαρχο πολιτικό και συνδικαλιστικό, προφανώς πέραν όλων των άλλων αποτελεί και προσβολή της νοημοσύνης των πολιτών.
Εάν παρά ταύτα έχουν πείσει τον εαυτό τους ότι πέραν της βουλευτικής πρέπει να υπάρχει και η συνδικαλιστική ασυλία, ας απευθυνθούν στον πατερούλη Πουλάκη για μια ανάλογη πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Σε μια εποχή που καταργείται η λογική και αποθεώνονται η αυθαιρεσία και ο αυταρχισμός, το Σύνταγμα και οι Νόμοι θα τη γλιτώσουν;
Πάντως έστω και τώρα η κ Στάχτου, σεβόμενη και το θεσμό και την ηλικία της, μπορεί να αναθεωρήσει και να υιοθετήσει τη στάση της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας που οφείλει να έχει…», αναφέρεται στην απάντηση.

Σε κάθε περίπτωση όλα τα ψευδή, συκοφαντικά και αναπόδεικτα που ισχυρίστηκε στη χθεσινή της συνέντευξη Τύπου, εναντίον μας, θα κληθεί εκ νέου να τα αποδείξει ενώπιον της Δικαιοσύνης, καθώς η εύκολη λύση της εκτόξευσης λάσπης, που επέλεξε, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από εμάς, καταλήγει ο Δήμος Βόλου.

Με νεώτερο δελτίο Τύπου, ο Δήμος Βόλου αναφέρει ότι «μετά τις αναπόδεικτες και αστήρικτες καταγγελίες στις οποίες και σήμερα προχώρησε η συνδικαλίστρια κ. Θάλεια Στάχτου από τη Δημοτική Αρχή Βόλου εστάλη το ακόλουθο αίτημα προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου:

«Κύριε Εισαγγελέα,
Σήμερα στο Βόλο, 12 Φεβρουαρίου 2016, η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας, κ. Θάλεια Στάχτου παραχώρησε συνέντευξη τύπου στην οποία μεταξύ άλλων κατηγόρησε μέλη της Δημοτικής μας Αρχής ότι δήθεν προχωρούν σε ξυλοδαρμούς, τραμπουκισμούς, ύβρεις και απειλές κατά υπαλλήλων για να κάνουν τα ρουσφέτια μας.
Παρακαλούμε να προχωρήσετε σε όποιες ενέργειες κρίνετε εσείς απαραίτητες, για να διερευνηθεί η αλήθεια των ισχυρισμών αυτών, δεδομένου ότι προφανώς έχουν ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.