Ζει επί τέσσερα χρόνια με ελάχιστο εισόδημα νεόπτωχου Έλληνα

ΦΩΤΌ ΑΡΧΕΙΟΥ
Ερωτήματα για το πόθεν έσχες του Δημάρχου Βόλου

Τη δήλωσή της περιουσιακής του κατάστασης έδωσε στη δημοσιότητα, ως έχων την υποχρέωση από το νόμο, ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος. Ο κ. Μπέος δημοσιοποίησε τα οικονομικά και φορολογικά του στοιχεία καθώς και της συζύγου του Ευαγγελίας Δαμιανάκη στα οποία εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια τα εισοδήματά τους και τα οποία είναι πενιχρά. Παρότι προεκλογικά αρνούνταν να δημοσιοποιήσει το πόθεν έσχες και την οικονομική του κατάσταση, υποχρεώθηκε από το νόμο να το κάνει και να καταθέσει τα πλήρη στοιχεία του. Ο κ.Μπέος δηλώνει ως επάγγελμα επιχειρηματίας, χωρίς επαγγελματικές ασχολίες, αλλά ούτε και μετοχές, ούτε αυτός ούτε και η σύζυγός του συμμετοχές σε εταιρίες. Ο Δήμαρχος Βόλου δηλώνει καθαρό εισόδημα για το 2010 5.200 ευρώ, για το 2011 ποσό 4.800 ευρώ, το 2012 3.900 ευρώ και το 2013 επίσης 3.900 ευρώ. Η σύζυγός τους που δηλώνει ιδιωτική υπάλληλος, το 2012 δηλώνει εισόδημα 4.050 ευρώ και το 2013 11.153 ευρώ.

Το ζεύγος διαθέτει σύμφωνα με τη δήλωσή του τρία ακίνητα. Στη Γλυφάδα, οικία 89 τ.μ., στη Σαρωνίδα ένα δυάρι 46,25 τ.μ. και μία οικία 90 τ.μ. από γονικά παροχή.
Ο Δήμαρχος διαθέτει ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που αγοράστηκε το 2009 αξίας 62.800 ευρώ κυβισμού 3.000 κ.εκ. και η σύζυγός του ένα Ι.Χ. που αγοράστηκε επίσης το 2009 αξίας 43.000 ευρώ κυβισμού 2000 κ.εκ.

Όσον αφορά τις καταθέσεις σε τράπεζες ο κ.Μπέος δηλώνει ότι δεν έχει ούτε ένα ευρώ, ενώ η σύζυγός του δηλώνει στην Εθνική Τράπεζα καταθέσεις ύψους 5.000 ευρώ και στην Eurobank 6.737 ευρώ.
Τα φορολογικά στοιχεία του κ.Μπέου αποδεικνύουν ότι δεν έχει καμία επιχείρηση ούτε συμμετέχει σε καμία με ποσοστό και δεν κατέχει ούτε μετοχές, ούτε ομόλογα, όπως και η σύζυγός του. Όπως είναι φυσικό οι φορολογικές δηλώσεις του κ.Μπέου αποδεικνύουν ότι πέρασε δύσκολες στιγμές επιβίωσης έως ότου ψηφίστηκε από τον Βολιώτικο λαό ως Δήμαρχος και εισπράτει τον μισθό του από 1η Σεπτεμβρίου 2014, ώστε να έχει και νταντά για τον μικρό του γιο.

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι, πως ένας Έλληνας πολίτης με αυτό το φορολογητέο εισόδημα μπορεί να συντηρεί την οικογένειά του και διάγει κοινωνικό βίο πάνω από το μέσο όρο του μέσου Έλληνα πολίτη. Κατά καιρούς έχει δηλώσει ότι έχει την άνεση να ζει την οικογένειά του και δεν έχει ανάγκη τα χρήματα του μισθού του Δημάρχου. Μάλιστα έχει αναφέρει ότι με τα χρήματα που εισέπραξε από την πώληση του Πανιωνίου το 2006 μπορεί και ζει άνετα. Τα χρήματα αυτά δεν έπρεπε να φαίνονται στο πόθεν έσχες; Για τί ποσό μιλάμε; Στις τράπεζες δεν φαίνονται; Σε μετοχές και ομόλογα σίγουρα όχι. Ακόμη και στη ντουλάπα του σπιτιού του και σε χρηματοθυρίδα να τα έχει θα έπρεπε να έχουν δηλωθεί. Επίσης ο κ. Μπέος δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή του ότι είναι ένας απλός φίλαθλος του Ολυμπιακού Βόλου και η σύζυγός του έχει στην κατοχή της μετοχές της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Στη δήλωση ωστόσο δεν αναφέρονται, ίσως το πράξει το 2014.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.