Θ. Μπαλατσόπουλος: «Η Δημοτική Αρχή να σέβεται το ανθρώπινο δυναμικό»

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙΤο γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου πρέπει να σέβεται το ανθρώπινο δυναμικό και αν θέλει να υπηρετήσει τους πολίτες αυτό δεν μπορεί να το κάνει ούτε με εξωθεσμικούς παράγοντες, ούτε με διαδικασίες που δεν αρμόζουν στην λειτουργία του δήμου, επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλατσόπουλος, από το Δημαρχείο Βόλου, όπου παραβρέθηκε μετά από πρόσκληση του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, στην ενημερωτική συνέλευση που έγινε, παρουσία περίπου 300 εργαζομένων.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος, που ήταν επικεφαλής της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ, μιλώντας στους εργαζόμενους «μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τα έχουμε καταγράψει με πολύ σαφήνεια και αναλυτικά, η έλλειψη πόρων, οι απολύσεις που έρχονται, νομίζω συμπεριφορές που έρχονται να προστεθούν σε αυτή την δύσκολη κατάσταση είναι να δημιουργήσουν πιο πολλά προβλήματα στους πολίτες όταν σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης προστρέχουν στο Δήμο για βοήθεια».

Ο κ. Μπαλατσόπουλος δήλωσε ότι το κλιμάκιο της Ομοσπονδίας ήρθε στο Βόλο για να προστατέψει τους συναδέλφους και να ζητήσει από τη Δημοτική Αρχή να σέβεται το ανθρώπινο δυναμικό. «Νομίζω ότι αν πραγματικά η νέα Δημοτική Αρχή θέλει να υπηρετήσει τους πολίτες αυτό δεν μπορεί να το κάνει ούτε με εξωθεσμικούς παράγοντες, ούτε με διαδικασίες που δεν αρμόζουν στην λειτουργία του Δήμου», τόνισε, προσθέτοντας ότι αν υπάρχουν προβλήματα θα λυθούν μέσα από έναν διάλογο.

«Είμαστε μια Ομοσπονδία δυναμική, έχουμε την δυνατότητα μέσα από τον διάλογο να πείσουμε και τον πιο δύσπιστο αλλά έχουμε και την δυνατότητα μέσα από τις δικές μας λειτουργίες να πείσουμε και τον πιο δύσκολο», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΟΕ-ΟΤΑ, που συμπλήρωσε ότι η Ομοσπονδία προτιμά τις διαδικασίες δημοκρατικού διαλόγου από τις δικαστικές αίθουσες.

Ζήτησε συνάντηση με τον Αχ. Μπέο
Ο Θέμης Μπαλατσόπουλος δήλωσε ότι ζήτησε συνάντηση με τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, αλλά πληροφορήθηκε ότι απουσιάζει εκτάκτως και τόνισε ότι οι προβληματισμοί θα μεταφερθούν στους αντιδημάρχους και, το επόμενο διάστημα θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον δήμαρχο Βόλου.

Για το θέμα της αξιολόγησης, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι έχουν προκηρύξει απεργία – αποχή ως το τέλος του χρόνου, ενώ τόνισε ότι το σοβαρότερο θέμα είναι το ζήτημα του επανελέγχου, γιατί δείχνει ότι γίνεται για τη μετατροπή συμβάσεων, με διαφορετικά κριτήρια.

«Να αλλάξει το κλίμα»
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας Γιώργος Μαγιάκος τόνισε ότι το κλίμα δεν άλλαξε και πρέπει να αλλάξει, για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. «Προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε, να βρούμε αυτό που μας ενώνει κι όχι αυτό που μας χωρίζει και να αμβλύνει τις καταστάσεις. Μέσα από το διάλογο και μέσα από την συνεισφορά που έχουν οι εργαζόμενοι του Δήμου, να κάνουμε πράξη ότι δεν είμαστε τίποτα απ’ αυτά που μας έχουν καταλογιστεί μέχρι τώρα, παρά εργαζόμενοι με αξιοπρέπεια. Όσο λιγότερα προβλήματα υπάρχουν μεταξύ δημοτικής Αρχής και εργαζομένων τόσο καλύτερο είναι το έργο που θα παραχθεί γι’ αυτή την πόλη», ανέφερε.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στους ΟΤΑ, επανέλαβε ότι οι εργαζόμενοι δεν δέχονται κανέναν χαρακτηρισμό και τους επιστρέφουμε σε οποιονδήποτε χρειαστεί. Ζούμε για μια αξιοπρέπεια. «Έχω ζητήσει απ’ όλο το προσωπικό να είναι άκρως τυπική στην εργασία τους, να μη δίνουν λαβή για κανένα σχόλιο, γι αυτό δε δέχομαι χαρακτηρισμούς από κανένα», επισήμανε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.