Πρόστιμο 30ευρώ για το λάστιχο

Κατά πλειοψηφία η απαγόρευση χρήσης φέτος, από το Δ.Σ. Βόλου

Κατά πλειοψηφία, με τις ψήφους της πλειοψηφίας και των «Δρόμων Συνεργασίας» εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, η απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ για απαγόρευση της χρήσης λάστιχου για οποιαδήποτε εξωτερική χρήση (πλύσιμο πεζοδρομίων, δρόμου, αυλών, αυτοκινήτων, πότισμα κλπ.) και επιβολή προστίμου, ύψους 30 €, στους παραβάτες με κύριο χαρακτηριστικό της συζήτησης την επίθεση του δημάρχου Π. Σκοτινιώτη κατά της ΛΑΣ και συμβούλων της μειοψηφίας κατά του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ για το έργο που δεν έγινε τα τελευταία τρία χρόνια.

Απαντώντας σε ερωτήσεις συμβούλων ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ και δήμαρχος Βόλου επισήμανε ότι το νερό ήταν το κυρίαρχος θέμα της προεκλογικής περιόδου και ήδη η ΔΕΥΑΜΒ, με ανακοίνωσή της στις 30 Μαΐου είχε ενημερώσει με ανακοίνωσή της για την οξύτητα του προβλήματος και τα μέτρα που λαμβάνονται. «Όσα αποφασίστηκαν τώρα είναι πρόσθετα μέτρα. Είχαν δημοσιευτεί μαζί με τα έργα που έγιναν και στο επόμενο ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ θα ανακοινωθεί άλλο ένα ορόσημο, που είναι η ολοκληρωμένη διαχειριστική μελέτη για τη λεκάνη του Δήμου Βόλου», δήλωσε ο Πάνος Σκοτινιώτης.

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε μελαγχολική ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ, αναφέροντας ότι απέδωσε με αυθαίρετο τρόπο και σε εισαγωγικά όσα είπε στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ και τον κατηγόρησε ότι προωθεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα (η επιχείρηση λειτουργεί με γνώμονα το κέρδος και με εργολάβους)και μείωσε το προσωπικό της Επιχείρησης. «Μην κυνηγάμε μάγισσες. Το νερό κανείς δεν πρόκειται να το ιδιωτικοποιήσει, η ΔΕΥΑΜΒ συνεργαζόταν πάντα με εργολάβους. Μερικοί έχουμε μείνει στην εποχή του μαυρίσματος και της ισοπέδωσης των πάντων, ο χυδαίος λαϊκισμός και η δημαγωγία. Είδατε ότι με την τακτική αυτή άλλους τροφοδοτήσατε και δεν σας προβληματίζει η κατάσταση», τόνισε ο δήμαρχος.

Ο Π. Σκοτινιώτης έκανε λόγο για σειρά μέτρων που εφάρμοζε όλα τα χρόνια η ΔΕΥΑΜΒ και αναφέρθηκε σε όσα έργα έγιναν και όσα δεν πρόλαβαν να γίνουν από την παρούσα Διοίκηση. Ευχήθηκε δε στη νέα Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, που θα έχει πέντε χρόνια θητείας και ένα ΕΣΠΑ, να κάνει όσα έργα δεν πρόλαβε η παρούσα Διοίκηση.
Αναφερόμενος σε ερωτήσεις αν υπάρχει πρόβλημα με την επάρκεια νερού ο δήμαρχος τόνισε ότι μέχρι σήμερα η διαχείριση του προβλήματος γίνεται ικανοποιητικά, αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το αύριο. Τόνισε δε ότι στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ εκτιμούν ότι αν εφαρμοστούν τα μέτρα, θα αντέξουμε, ενώ ζήτησε τη συνδρομή των δημοτών και τη συνεργασία με τη ΔΕΥΑΜΒ για να βγει το καλοκαίρι χωρίς πρόβλημα.

Τέλος, ο Π. Σκοτινιώτης επισήμανε ότι το μεγάλο πρόβλημα επάρκειας νερού αφορά το Βόλο και τη Ν. Ιωνία και εκτίμησε ότι το πρόστιμο των 30 € είναι το εργαλείο για να λυθεί το πρόβλημα.
Ο ανεξαρτητοποιηθείς σύμβουλος Θεολ. Διαμαντένιας τόνισε ότι με τη μείωση 30% του πηγαίου νερού τον τελευταίο χρόνο έπρεπε να υπάρξει προβληματισμός και αναφέρθηκε σε μεμονωμένη περίπτωση βλαβών συγκεκριμένου δικτύου άρδευσης στη Ν. Αγχίαλο, που σε δύο χρόνια έσπασε 17 φορές και χάθηκαν χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού.

Ο δήμαρχος απάντησε ότι δεν έχει κανένα νόημα να αναλυθεί συνολικά το θέμα του νερού, κάτι που είχε γίνει στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ο σύμβουλος της μειοψηφίας Τάσος Μπατζιάκας έθεσε το θέμα άρδευσης τις νυχτερινές ώρες για τα γήπεδα, προβλέποντας πρόβλημα όταν δοθούν παραχωρητήρια γηπέδων από τον Δήμο στις ποδοσφαιρικές ομάδες.
Ο σύμβουλος της μειοψηφίας Γιώργος Μουλάς τόνισε ότι ο δήμαρχος έκανε έναν κάνει μίνι καλλωπιστικό απολογισμό και του ζήτησε να ομολογήσει ότι στο θέμα του νερού η Δημοτική Αρχή απέτυχε, καθώς δεν μπόρεσε να προσθέσει ούτε ένα κυβικό μέτρο νερού στα υπάρχοντα. «Επιτίθεστε συνέχεια κατά της Αγριάς, που σας έδωσε υδρολογική μελέτη και το έργο που σκέφτηκαν να κάνουν με ΣΔΙΤ. Το 80% της τοποθέτησής σας ήταν κατά του ΚΚΕ, ενώ το θέμα συζήτησης είναι τα 30 € πρόστιμο σε όσους χρησιμοποιούν λάστιχο. Πρέπει να ξέρουμε αν θα μείνουνε χωρίς νερό, για να ψηφίσουμε όλοι», τόνισε.

Ο σύμβουλο της ΛΑΣ Κώστας Νίκου τόνισε ότι υπάρχει αγωνία πως θα βγει το καλοκαίρι, κάτι που απέδωσε στο γεγονός ότι οι προηγούμενες και η νυν Διοίκηση δεν έκαναν το παραμικρό. «Ακούμε για έργα, αλλά δεν ξέρουμε ποια είναι και τι παρακαταθήκη αφήνει στην επόμενη Διοίκηση. Δεν έχετε να παρουσιάσετε κάτι. Χορτάσαμε από επικοινωνιακές τακτικές», τόνισε. Συμπλήρωσε δε ότι η ΔΕΥΑΜΒ λειτουργεί ως επιχείρηση που θέλει να βγάλει κέρδος για να κάνει έργα με δικούς της πόρους και χαρακτήρισε τα μέτρα που προτείνονται ασπιρίνες που δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα.

Από την πλευρά του ο σύμβουλο της ΛΑΣ Απόστολος Ριζόπουλος τόνισε ότι το ΚΚΕ αποκαλύπτει τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση και τόνισε ότι η νέα Δημοτική Αρχή, έχει τις ίδιες θέσεις με τη νυν Διοίκηση και συμφωνούν οι Δρόμοι Συνεργασίας και η Δύναμη Βόλου. «Εμείς λέμε φθηνό νερό με κρατική χρηματοδότηση έργων», τόνισε.
Εκ μέρους των «Δρόμων Συνεργασίας» ο Θωμάς Κλημόπουλος έκανε λόγο για εκτροπή των παρατάξεων και ένα σημαντικό θέμα και τόνισε ότι από την τοποθέτηση του δημάρχου κρατάει τη μελέτη για τη διαχείριση των υδάτων, ένα θέμα που έπρεπε να λυθεί προ πολλών χρόνων. Έκανε δε έκκληση προς τους πολίτες να μην κάνουν σπατάλη νερού σε τέτοια εποχή που υπάρχει πρόβλημα, εξέφρασε ανησυχία για τη νέα Δημοτική Αρχή που θα αναλάβει τις τύχες του Δήμου μετά το καλοκαίρι και επανέλαβε ότι η νέα μείζονα μειοψηφία, δεν θα επιτρέψει να εκποιηθεί και να παραχωρηθεί σε επιχειρηματίες η ΔΕΥΑΜΒ.

Έλος, ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Βόλου» Μιχάλης Μιτζικός έκανε λόγο για απώλειες του δικτύου σε ποσοστό 40%, από ενημέρωση που είχε από τον διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ, χαρακτήρισε τα έκτακτα μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση και επισήμανε ότι το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ έπρεπε να συνεδριάσει νωρίτερα για να τα λάβει και όχι στις 7 Ιουλίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.