Κόντρες στο Δημοτικό Συμβούλιο για επισκευές στο Δημαρχείο Ν. Αγχιάλου

Κόντρες σημειώθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, σήμερα το απόγευμα, με αφορμή εργασίες στο πρώην Δημαρχείο Ν. Αγχιάλου, με αιχμές του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου κατά του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Θεολ. Διαμαντένια, τον οποίο κατηγόρησε ότι έκανε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας για να σταματήσει το έργο.

Το θέμα ξεκίνησε με την ενημέρωση του δημάρχου προς το σώμα, για τον απολογισμό που έφτασε στο θέμα των επισκευών στο πρώην Δημαρχείο Ν. Αγχιάλου, ενώ κατηγόρησε τις μειοψηφίες ότι είναι «το παλιό».
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στις καταγγελίες που έγιναν όπως είπε, από τον ανεξάρτητο σύμβουλο Θεολ. Διαμαντένια, στο πλαίσιο δωρεάς από τον αδερφό του πρώην δημάρχου Αγχιάλου Γ. Δράγνε, ο οποίος είναι εφοπλιστής και προσφέρθηκε να καλύψει το κόστος των επισκευών που απαιτούνται στο πρώην Δημαρχείο.

«Βρήκα αντικαταστάτη»
«Ενώ ξεκίνησαν τα συνεργεία για να δουλεύουν, υπήρξαν καταγγελίες. Τέτοιες νοοτροπίες είναι λάθος», είπε ο δήμαρχος, που αναφέρθηκε ξανά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τη Δικαιοσύνη.

«Εκτός από ένα μικρό ποσοστό συμβούλων, όλους τους άλλους σας καίει πολύ και φαίνεται που βάζετε δημοσιογραφικά σκουπίδια να γράφουν. Εγώ θα τεθώ προσωρινά σε αργία. Τον αντικαταστάτη μου τον έχουμε βρει. Η Δ.Α. δε θα αλλάξει πολιτική. Θα μείνετε εκεί, δε θα έχετε λόγο. Είτε σας αρέσει είτε όχι. Ασχοληθείτε θετικά με την πόλη κι αφήστε το προσωπικό μου πρόβλημα να το διαχειριστώ εγώ και η δικαιοσύνη».

Μάλιστα ολοκληρώνοντας απευθύνθηκε και προς την κ. Οικονόμου με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τον απολογισμό, κάνοντας λόγο για ψέματα και υποκρισία, ζητώντας από την επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας να κρατά χαμηλούς τόνους γιατί όπως είπε «αν μιλήσουμε εμείς, δε θα έχετε που να κρυφτείτε».

Οι μειοψηφίες
Λαμβάνοντας το λόγο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς, δήλωσε ότι ούτε η Δημοτική Αρχή του κ. Μπέου είναι το φρέσκο και το νέο που υποστήριξε ο δήμαρχος, αλλά αντιπροσωπεύει το παλιό σαν ιδέα, νοοτροπία και συμπεριφορά.
Επίσης διέψευσε κατηγορηματικά τις αιτιάσεις του δημάρχου ότι συνεννοήθηκαν οι μειοψηφίες για να μην παρευρεθούν στον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής και όπως είπε «όταν μας απαξιώνετε και μας λοιδορείτε και δεν αποδέχεστε τον ρόλο των μειοψηφιών στο Δ.Σ. κι όταν δημιουργούνται εντάσεις που οδηγούν σε αδιέξοδο, πώς να έρθουμε στον απολογισμό;», διερωτήθηκε.

Ο κ. Πατσιαντάς ζήτησε να μη δοθεί έκταση στο θέμα της απουσίας συμβούλων στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αποστολή δύο απορριμματοφόρων στην Σκόπελο, ενώ για το ζήτημα της εκτέλεσης εργασιών στο πρώην Δημαρχείο της Ν. Αγχιάλου, υποστήριξε ότι ο ίδιος έχει δεχτεί παράπονα από κατοίκους της Αγχιάλου ότι ο πρώην δήμαρχος κ. Δράγνες έχει ρόλο παραθεσμικό και επιστατούσε σε εργασίες. Όπως δήλωσε «αν ο αδερφός του πρώην δημάρχου ήθελε να κάνει δωρεά, όφειλε να την κάνει σε χρήμα και ο Δήμος να εκτελούσε τα έργα. Εμείς δεν προκρίνουμε αυτό τον τρόπο δωρεάς» και διερωτήθηκε τι θα γίνει αν συμβεί ένα εργατικό ατύχημα σε ανασφάλιστο εργαζόμενο.

Η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου, τόνισε ότι η αντιπολίτευση έχει το δικαίωμα να επιλέξει τον τρόπο που θα αντιδράσει, χαρακτηρίζοντας προσχηματική τη δήλωση του Δημάρχου για συνεργασία με τις μειοψηφίες. Όπως ανέφερε «δεν είμαι από τους ανθρώπους που μου αρέσουν οι φωνές. Εγώ το μόνο που θα ήθελα να πω είναι, αν υπάρχουν στοιχεία που θεωρείτε κ. δήμαρχε επιβαρυντικά, γνωρίζετε ποιος είναι ο δρόμος, για να μην λασπώνετε και συκοφαντείτε», ενώ για το θέμα της δωρεάς και των εργασιών, τόνισε ότι θα μπορούσε να γίνει αποδοχή δωρεάς και να αναλάβει ο Δήμος τις εργασίες.

Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός ο οποίος τόνισε ότι υπάρχει μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται για τις δωρεές και τώρα ο Δήμος δεν είναι καλυμμένος.

Ο δήμαρχος επιτέθηκε φραστικά στον κ. Διαμαντένια και τόνισε ότι τόσα «ήρθε ο σερίφης της Αγχιάλου», ενώ ανέφερε ότι τόσα χρόνια έσταζε η οροφή, ήρθε ένας άνθρωπος να το φτιάξω «και θα αφήσουμε τον Διαμαντένια να κάνει καταγγελία;», λέγοντάς του ότι το κτίριο δεν είναι δικό του. Πρόσθεσε δε ότι αν κυκλοφορούσε μαζί του θα του έδινε πουρμπουάρ, με τον Θ. Διαμαντένια να απαντά ότι θα ήταν κατάρα να κυκλοφορούσε με τον δήμαρχο..

Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, δήλωσε ότι τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής δεν είναι αυτά που θέλει ο λαός του Βόλου. «Αυτό που είπατε ότι θα αλλάξετε την πόλη δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δεν έγινε κανένα μεγάλο έργο στην πόλη», τόνισε.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μουλάς, ρώτησε τον κ. Διαμαντένια γιατί δεν προχώρησε σε επερώτηση, αλλά προέβη σε καταγγελίες, με τον σύμβουλο να υποστηρίζει ότι τηλεφώνησε στον αντιδήμαρχο Δημ. Λιβογιάννη, ο οποίος του είπε ότι δεν γνωρίζει το θέμα και θα ενημερωθεί και δεν έκανε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Κλείνοντας ο δήμαρχος, απαντώντας στις μειοψηφίες, δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή δε δεσμεύτηκε για κανένα μεγάλο έργο, μόνο στην καθημερινότητα, ενώ για τις εργασίες επισκευής, διευκρίνισε ότι σήμερα ξεκίνησαν οι εργασίες κι όπως είπε «Εμείς δεν έχουμε την ευθύνη. Δε με νοιάζει αν έχει Αλβανούς, αν έχει κακώς τους έχει, το θέμα με την Αστική ευθύνη την έχει ο Δήμος, αλλά το θέμα την ασφάλεια δεν την έχει ο Δήμος».

Για απολογισμό – Σκόπελο
Ο δήμαρχος, κατά την ενημέρωση διερωτήθηκε γιατί οι μειοψηφίες, εκτός από την παράταξη της κας Οικονόμου που, όπως είπε, «ήταν χρόνια στην διαπλοκή», δεν ακολούθησαν όπως τόνισε «αυτό το νέο, το άφθαρτο που πρεσβεύει η Δημοτική Αρχή και επιλέξατε να στηρίξετε και να συνεργαστείτε με το φθαρμένο, το σάπιο πολιτικό σύστημα, που επί σειρά ετών κατασπάραξαν την πόλη. Δεν είχατε το ανάστημα και το σθένος, να παραδεχτείτε την νέα Δ.Α. απέναντι στον κόσμο».

Για την αποστολή δύο απορριμματοφόρων στον δοκιμαζόμενο από τη θεομηνία Δήμο Σκοπέλου, όπου δεν παραβρέθηκαν πολλοί σύμβουλοι μειοψηφιών και άφησε αιχμές ότι ορισμένοι σκοπίμως δεν παραβρέθηκαν.

Σύμφωνα με στοιχεία που είπε ότι διαθέτει από την Περιφέρεια, ο Αχιλλέας Μπέος, ο Δήμος Βόλου, έρχεται πρώτος σε ενστάσεις που έχουν κατατεθεί από τις μειοψηφίες. «Όσες ενστάσεις κι αν κάνετε εμείς θα κάνουμε αυτό που θέλουμε για το καλό της πόλης», δήλωσε και επανέλαβε το κάλεσμα που είχε κάνει κατά τον απολογισμό στις μειοψηφίες για σύμπλευση με την Δημοτική Αρχή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.