Πέθανε δεμένος και αβοήθητος σε αποθηκούλα όπου τον άφησαν ληστές

Τραγικό τέλος 92χρονου συνταξιούχου σήμερα το πρωί στο Βόλο

ΣΠΙΤΙ 92ΧΡΟΝΟΣ ΤΖΑΝΟΥ

Σε μια αποθηκούλα στην αυλή του σπιτιού του, όπου χωρούσε ίσα – ίσα, ένας άνθρωπος πέθανε σήμερα το πρωί, μόνος και αβοήθητος ένας 92χρονος συνταξιούχος στο Βόλο, που έπεσε θύμα αδίστακτων ληστών τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, που τον απείλησαν πιθανόν με μαχαίρι, τον έδεσαν και τον φίμωσαν.
Οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν ότι ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια, ενώ φαίνεται ότι οι ληστές απείλησαν τον συνταξιούχο για να τον ακινητοποιήσουν με την απειλή μαχαιριού, καθώς στην πλάτη του έφερε δύο αμυχές. Όλα έγιναν στο σπίτι του ηλικιωμένου επί των οδών 28ης Οκτωβρίου – Ι. Τζάνου, στο Βόλο.
Ο λόγος για τον Αντώνη Ιωάννου, συνταξιούχο τραπεζικό υπάλληλο, που βρέθηκε στις 10.30 το πρωί νεκρός από τον νεαρό εγγονό του, ο οποίος ανησύχησε που ο παππούς του δεν σήκωνε το τηλέφωνο και πήγε να δει τι συμβαίνει και αφού είδε το εσωτερικό του σπιτιού άνω κάτω, από τις έρευνες των ληστών να βρουν χρήματα, τελικά εντόπισε τον άτυχο ηλικιωμένο νεκρό στην αποθηκούλα με δεμένα τα χέρια και φιμωμένο με μονωτική ταινία περασμένη γύρω από το κεφάλι.
Γείτονες ανέφεραν ότι οι ληστές προφανώς μπήκαν στη μονοκατοικία από γειτονική πολυκατοικία, ενώ μάρτυρες κατέθεσαν ότι μέχρι τις 9.30 σήμερα το πρωί άκουσαν τον άτυχο ηλικιωμένο να βογκάει, πιθανόν στην προσπάθειά του να ελευθερωθεί και ειδοποίησαν τον εγγονό του. Εκτιμάται δε ότι αν ο εγγονός του πήγαινε περίπου μισή ώρα νωρίτερα, ενδεχομένως ο ηλικιωμένος να ζούσε.
Στο σπίτι κλήθηκε η ιατροδικαστής από τη Λάρισα Ρουμπίνη Λεονταρή, καθώς και κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας από τη Θεσσαλονίκη, που έφτασαν και λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι μπήκαν για να κάνουν τις πρώτες έρευνες.
Η σορός του ηλικιωμένου θα μεταφερθεί στη Λάρισα, για να γίνει νεκροψία – νεκροτομή αύριο το πρωί, ενώ οι αστυνομικοί του Τμήματος Εξερευνήσεων της ΥΕΕΒΕ θα ψάξουν το χώρο για πάσης φύσεως ίχνη, που θα οδηγήσει στον αριθμό και την ταυτότητα των δραστών της ληστείας, ενώ η Αστυνομία διεξάγει ήδη έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.
Σύμφωνα με γείτονες, ο ηλικιωμένος είχε πέσει και παλιότερα θύμα διάρρηξης, καθώς το σπίτι του βρίσκεται απέναντι από παρκάκι, στο οποίο, σύμφωνα με γείτονες συχνάζουν χρήστες ναρκωτικών. Μάλιστα είχε τοποθετήσει σιδεριά στο παράθυρο του σπιτιού του που βρίσκεται επί των οδών 28ης Οκτωβρίου – Ι. Τζάνου, στο Βόλο και «βλέπει» στο πάρκο.
Γείτονες τέλος, αναφέρουν ότι η ηλικιωμένος είχε έναν γιό που έχασε πριν από περίπου 20 χρόνια, σε εργατικό δυστύχημα σε εργοστάσιο, όπου εργαζόταν, ενώ πριν 40 ημέρες περίπου, έχασε και την γυναίκα του…

Πιθανόν παθολογικά αίτια
Σε δηλώσεις της μετά την πρώτη εξέταση της σορού του ηλικιωμένου, η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή, απέκλεισε το ενδεχόμενο η αιτία θανάτου να προήλθε από κακώσεις και τόνισε ότι η νεκροτομή θα δείξει την αιτία θανάτου.

«Ο άτυχος 92χρονος βρέθηκε σε ένα μικρό αποθηκάκι, που ίσα – ίσα χωρούσε και βρίσκεται στην αυλή της παλιάς μονοκατοικίας, ενώ ήταν φιμωμένος με μονωτική ταινία και τα χέρια του ήταν δεμένα με πλαστικό κλιπ», ανέφερε η κα Λεονταρή, που πρόσθεσε ότι καθόταν στο δάπεδο της αποθήκης και το κεφάλι του ήταν ακουμπισμένο σε κασόνι, σε στάση ανάσκελα.

Όπως ανέφερε, ο δράστης ή οι δράστες απείλησαν τον ηλικιωμένο με αιχμηρό αντικείμενο ή μαχαίρι, γιατί βρέθηκαν στην πλάτη του δύο επιφανειακές αμυχές.
Η ιατροδικαστής εκτίμησε ότι η ώρα θανάτου επήλθε μεταξύ 8.30 και 10 σήμερα το πρωί.

Η Αστυνομία
Στις 19.15 η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται αστυνομικές έρευνες για την εξιχνίαση ανθρωποκτονίας 91χρονου Έλληνα, ο οποίος σήμερα το πρωί στο Βόλο, βρέθηκε νεκρός σε παρακείμενη αποθήκη της οικία του, από συγγενικό του πρόσωπο. Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.