Πορεία για τους μετανάστες με μπογιές στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΡΕΙΑΜΠΟΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΛΕΩΦΟΡΕΙΑΠορεία αλληλεγγύης για τους μετανάστες πραγματοποίησαν, σήμερα το απόγευμα μερικές εκατοντάδες μέλη κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, πολιτικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μεταναστών, που σημαδεύτηκε από μπογιές που πέταξαν νεαροί έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόλο, ενώ κρανοφόροι μπήκαν στο κτίριο έσπασαν ένα παράθυρο και έγραψαν στην πόρτα «δολοφόνοι».
Η πορεία ξεκίνησε λίγο πριν τις 7.30 το απόγευμα, από το Θόλο και κινήθηκε διά μέσω των οδών Ιάσονος, Δημητριάδος, Ιωλκού, Κ. Καρτάλη, Γαλλίας, Ιωλκού και Δημητριάδος, για να καταλήξει στην Πλατεία Πανεπιστημίου, όπου οι συγκεντρωμένοι έμειναν αρκετή ώρα πριν διαλυθούν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα έξι λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ.

Στην οδό Γαλλίας, η πορεία σταμάτησε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα, ενώ περίπου 10 κρανοφόροι με ρόπαλα μπήκαν στην πολυκατοικία των γραφείων, έσπασαν ένα παράθυρο, έγραψαν στην πόρτα την λέξη «δολοφόνοι» και αποχωρώντας η πορεία πέταξαν κόκκινες μπογιές και πέτρες, στην πρόσοψη των γραφείων στον πρώτο όροφο, που έσταξαν στο δρόμο με αποτέλεσμα να βαφτεί ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο πάνω στο πεζοδρόμιο επί της οδού Γαλλίας. Η πορεία κατέληξε στην Πλατεία Πανεπιστημίου, όπου οι κρανοφόροι μπήκαν στην κατάληψη Ματσάγγου και τελικά η κινητοποίηση διαλύθηκε λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ.

Η παρουσία διμοιριών υποστήριξης, ήταν μεγάλη και γινόταν σε παράλληλους δρόμους από την κίνηση της πορείας, που γενική ήταν ειρηνική και δεν απαιτήθηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.