Παράταση νοσηλείας για ασθενείς λόγω πτώσης του συστήματος και έλλειψης ασθενοφόρων

Αύριο αναμένεται να λυθεί το πρόβλημα που θα δώσει τρία αυτοκίνητα το Νοσοκομείο

Ξέμεινε από ασθενοφόρα, λόγω τροχαίου ατυχήματος και μιας διακομιδής στην Αθήνα (ενώ τρία ασθενοφόρα είναι ακινητοποιημένα από βλάβη) το ΕΚΑΒ Μαγνησίας, στην πρωινή βάρδια σήμερα, με αποτέλεσμα, οι ασθενείς του Νοσοκομείου που έχουν εξιτήριο να κάνουν αναγκαστική παράταση νοσηλείας, ενώ, επιπλέον, «κρέμασε» το on line σύστημα του υπουργείου Υγείας για το σκέλος των εξιτηρίων, με αποτέλεσμα και με ιδιωτικό ασθενοφόρο να θέλει να μετακινηθεί κάποιος, να μην μπορεί…

Συγκεκριμένα, τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Βόλου, που χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση του Νοσοκομείου, ακινητοποιήθηκαν από βλάβη στο σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των τροχών στο φρενάρισμα (ABS), με αποτέλεσμα το τηλεφωνικό κέντρο να «ανάψει» από τα τηλέφωνα παραπονούμενων ασθενών και συγγενών τους, που αναγκαστικά κάνουν παράταση νοσηλείας στο Νοσοκομείο με το εξιτήριο στο χέρι…

Tα τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, που προορίζονται για κάλυψη αναγκών του Νοσοκομείου, παρουσίασαν βλάβη στο σύστημα ABS των φρένων και πλέον να χρειάζεται έγκριση από τα κεντρικά για να επισκευαστούν, που αναμένεται, ενώ το κόστος επισκευής υπολογίζεται μέχρι τα 1600 € ανά αυτοκίνητο.

Το πρόβλημα αυτό, είχε αποτέλεσμα – σε συνδυασμό και με την πτώση του on line συστήματος του υπουργείου για τα εξιτήρια – πολλοί, ασθενείς που έπρεπε σήμερα να επιστρέψουν στα σπίτια τους να παραμένουν ακόμη στο Νοσοκομείο!

Το πρόβλημα με τα ασθενοφόρα και τις ανάγκες του Νοσοκομείου αναμένεται να λυθεί αύριο Τετάρτη, δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, Παναγιώτης Δαρειώτης, που είχε συνεργασία με το διοικητή του Νοσοκομείου, Κώστα Καραμπάτσα και θα διατεθούν τρία ασθενοφόρα που διαθέτει το «Αχιλλοπούλειο».

Με μονάδα και ένα ασθενοφόρο στη βάρδια
Στις βλάβες τριών ασθενοφόρων, ήρθε να προστεθεί και ένα τροχαίο ατύχημα, που είχε σήμερα το πρωί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όταν, στη διασταύρωση των οδών Γκλαβάνη – Ιάσονος, το ασθενοφόρο συγκρούστηκε με Ι.Χ. αυτοκίνητο, ευτυχώς με υλικές ζημιές. Το ασθενοφόρο κατέληξε στο συνεργείο, γιατί είχε πρόβλημα η πόρτα του συνοδηγού και το μπροστινό φτερό.
Επί πλέον, η κινητή μονάδα έκανε διακομιδή ασθενούς σε Νοσοκομείο της Αθήνας και τέθηκε εκτός για ολόκληρη την πρωινή βάρδια.

Συνεπώς, η βάρδια καλύφθηκε με το ασθενοφόρο εκτάκτων αναγκών και άλλο ένα ασθενοφόρο, ενώ από το απόγευμα η κατάσταση ομαλοποιήθηκε με τέσσερα ασθενοφόρα στην απογευματινή βάρδια και τρία τη νύχτα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.